Cod galben de vânt și ninsori viscolite, până sâmbătă dimineață. Cum va fi la Bucureşti

Cod galben de vânt și ninsori viscolite, până sâmbătă dimineață. Cum va fi la Bucureşti

Vântul puternic și ninsorile viscolite vor continua să creeze probleme în mai multe zone din țară, iar meteorologii au emis două avertizări de tip cod galben.

Prima este valabilă de azi de la ora 12.00 și până vineri noapte la ora 02.00 și vizează județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș.

În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

A doua atenționare intră în vigoare tot azi la ora 12.00, expiră sâmbătă, la ora 10.00, și vizează zona montană.

Astfel, la munte, în special la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea redusă și zăpada troienită.

De atlfel, spun meteorologii, în zona montană înaltă vântul va continua să prezinte intensificări și la sfârșitul săptămânii, temporar vor fi ninsori viscolite și vizibilitate redusă.

Foto: ANM

La Bucureşti, e cald

Vremea în Capitală va fi mai caldă, joi, decât cea normală pentru această perioadă, însă de vineri se răcește.

Conform prognozei speciale pentru București, în intervalul joi ora 10.00 - vineri ora 8.00, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -2...1 grad. Cerul va fi mai mult senin până spre orele serii, apoi se va înnora treptat, dar condițiile de precipitații vor fi reduse.

Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, care la rafală vor atinge viteze în general de 35...40 km/h.

De vineri dimineață până sâmbătă la ora 10.00, valorile termice vor fi în scădere, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -6...-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -8 grade.

Cerul va fi variabil cu înnorări temporare pe parcursul zilei, însă probabilitatea pentru precipitații se va menține redusă.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în orele amiezii.