Cod galben de vânt puternic în opt județe

Cod galben de vânt puternic în opt județe

Un Cod galben de intensificări ale vântului a fost emis duminică, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Avertizarea meteo vizează zone din sudul Moldovei, estul Munteniei şi Dobrogea.

Potrivit ANM, între orele 10:00 și 18:00, în judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 60…80 km/h.

Pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale în general de 85...90 km/h.

cod-galben-duminica



Sâmbătă, jumătate din ţară s-a aflat sub Coduri portocalii şi galbene de intensificări ale vântului, viscol şi precipitaţii.

ADVERTISING

Situația a fost critică în Constanța și Tulcea, unde reactorul 1 de la Cernavodă s-a deconectat automat, dar și turbinele eoliene au început să se oprească.

De asemenea, a nins și a plouat puternic în cea mai mare parte din țară. A fost zăpadă pe numeroase șosele, mașini blocate, copaci doborâți, localități fără apă și curent. Două județe s-au aflat sub cod roșu.

După urgia de sâmbătă, vremea s-a mai calmat. Duminică dimineață, doar porturile rămân închise, din cauza vântului puternic.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇