Iarnă peste România. Zăpada pe numeroase șosele, mașini blocate, copaci doborâți, localități fără apă și curent. Două județe sub cod roșu (Foto & Video)

Iarnă peste România. Zăpada pe numeroase șosele, mașini blocate, copaci doborâți, localități fără apă și curent. Două județe sub cod roșu (Foto & Video)

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă, sâmbătă, pe drumurile din numeroase județe din țară. Sunt probleme și în județele unde plouă, existând artere inundate sau blocate de copacii doborâți de vântul puternic. În plus, porturile de la malul Mării Negre au fost închise din cauza vântului puternic.

Polițiștii anunță că se circulă greu din cauza zăpezii pe șosele din județele Alba, Bacău, Gorj, Harghita, Iași, Neamț, Sălaj, Suceava, Vaslui, Brașov, Vrancea, Buzău și Galați.

Se acționează cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant și au fost stabilite mai multe filtre pentru ca polițiștii să verifice dacă șoferii sunt echipați cu anvelope de iarnă.

În celelalte județe în general se circulă în condiții de ploaie, pe un carosabil umed, fără depuneri de polei.

Sunt și mai multe localități unde sunt probleme cu alimentarea cu apă și energie electrică din cauza condițiilor meteo, inclusiv în mai multe zone din municipiul Constanța. De altfel, județele Constanța și Tulcea sunt sub cod roșu cel puțin până la ora 01:00.

ADVERTISING

ISU Constanța a anunțat inclusiv că Reactorul 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă a fost decuplat, din cauza vântului și turbinele eoliene au început să se oprească. Autoritățile au explicat impactul asupra rețelei energetice AICI.

Iată care e situația sâmbătă seară:

Ninge abundent, cu depuneri pe carosabil, pe DN 28, Cozia - Răducăneni, județul Iași. Drumarii afirmă că, în continuare, autotrenuri și autoturisme echipate necorespunzător, cu anvelope foarte uzate sau de vară, se aventurează în trafic, cu riscul de a da produce accidente sau blocaje rutiere.

Pe trasee au fost scoase pentru intervenții autoutilaje dotate cu lamă și material antiderapant.

🎥 Imagini de pe DN 28, Cozia Răducăneni, județul Iași. Se circulă normal, fără blocaje din cauza ninsorii. Pe sectorul cuprins între Tomești și Vama Albița se acționează cu 4 autoutilaje dotate cu lamă și material antiderapant. Circulați cu atenție! ⚠️

Publicată de DRDP Iasi Oficial pe Sâmbătă, 18 noiembrie 2023

Sunt probleme și în județul Suceava, unde un camion fără anvelope de iarnă a derapat și a blocat parte din DN 22 la km 446, în localitatea Grănicești. Camionul nu avea anvelope de iarnă.

❄️ Peste 50 de situații au necesitat astăzi intervenția echipajelor Secției Drumuri Naționale Iași, pentru tractarea sau...

Publicată de DRDP Iasi Oficial pe Sâmbătă, 18 noiembrie 2023

E zăpada și pe drumuri din județul Neamț. Autoritățile intervin pentru îndepărtarea arborilor doborâți sub greutatea zăpezii pe DN 15D, Roman - Gâdinți.

🚧 Intervenții pentru îndepărtarea arborilor doborâți sub greutatea zăpezii pe DN 15D, Roman - Gâdinți, județul Neamț

Publicată de DRDP Iasi Oficial pe Sâmbătă, 18 noiembrie 2023

În județul Bacău s-a reușit reluarea traficului pe DN 11, Bârzulești - Măgura, în urma intervenției lucrătorilor DRDP Iași - District Bacău 1. În continuare, în zonă ninge, iar traficul se desfășoară în condiții de iarnă.

🚧 Trafic reluat în totalitate pe DN 11, Bârzulești - Măgura, județul Bacău, în urma intervenției lucrătorilor DRDP Iași...

Publicată de DRDP Iasi Oficial pe Sâmbătă, 18 noiembrie 2023

Și traficul pe DN 13A, între Miercurea Ciuc și Vlăhița, în județul Harghita, se desfășoară pe un singur fir pentru că mai multe autovehicule au rămas blocate din cauza lipsei anvelopelor de iarnă. Carosabilul este acoperit cu zăpadă, ninge, se acționează cu utilaje de deszăpezire.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În județul Vaslui se circulă în condiții de iarnă pe majoritatea drumurilor. Un microbuz cu şase pasageri, dintre care doi minori, a rămas blocat pe DN 2F, în comuna Dragomireşti, în zona releului. Pe acest sector de drum alte 6 autoturisme au rămas blocate din cauza lipsei anvelopelor de iarnă și în zonă a fost trimis un echipaj din cadrul SPR 1 Vaslui. Autovehiculele au fost repuse în trafic, fiind redirecţionate, către municipiul Vaslui, de personalul Secţiei Drumuri Naţionale.

În zona comunei Dragomireşti, autoritățile au solicitat instituirea unui filtru rutier pentru verificarea autovehiculelor ce se deplasează în direcţia Bacău, privind dotarea acestora cu anvelope de iarnă. Un filtru similar a fost instituit în zona localităţii Bleşca, din comuna Ivăneşti. Un echipaj de poliţie verifică dacă maşinile sunt echipate cu anvelope de iarnă, restricţionând totodată deplasarea vehiculelor cu capacitate mai mare de 7.500 de kilograme.

ADVERTISING

Totodată, 4 localităţi din județul Vaslui cu peste 2.400 de locuitori au rămas fără energie electrică din cauza zăpezii abundente şi a viscolului. Echipe ale distribuitorului de energie electrică lucrează pentru remedierea a două linii aeriene de medie tensiune care sunt afectate parţial.

Utilajele acţionează cu antiderapant și pe cinci drumuri naţionale din judeţul Galaţi, după ce ploaia s-a transformat în ninsoare. Secţia Drumuri Naţionale Buzău anunță că sunt probleme pe DN 24 km 6+700-17+000, pe DN 24 km24-51, DN 25 km 3-62, DN 24 D km 9-84 şi DN 26 km 5-81.

🟠Utilajele de deszăpezire acționează în zona de nord a județului Galați pe următoarele sectoare de drum: DN 24 km 6+700-17+000Pe DN 24 km24-51 DN 25 km 3-62DN 24 D km 9-84DN 26 km 5-81

Publicată de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau pe Sâmbătă, 18 noiembrie 2023

În judeţul Braşov, pe DN 10, mai multe TIR-uri şi un autoturism au rămas blocate, din cauza zăpezii sau a lipsei lanţurilor ori anvelopelor de iarnă. În Vrancea, la Vintileasca, o maşină a rămas înzăpezită, şoferul fiind ajutat de un alt autovehicul pentru a-şi putea continua drumul.

CONDIȚII DE IARNĂ pe drumurile din centrul țării!

❄CONDIȚII DE IARNĂ pe drumurile din centrul țării!❄❄Se circulă în condiții de #iarnă pe marea majoritate a drumurilor naționale aflate la altitudine în centrul țării. 🟠#ninsori abundente s-au înregistrat mai ales în nordul județului #Harghita dar se înregistrează temperaturi scăzute și precipitații mixte în toate celelalte zone montane din estul și sud-estul Transilvaniei.🟠#DRDPBrasov a acționat în această dimineață cu 36 de utilaje de #deszăpezire care au răspândit peste 80 de tone de materiale antiderapante.❗Vă reamintim că în acest weekend sunt valabile mai multe avertizări de COD PORTOCALIU și GALBEN cu privire la ninsori abundente și viscol în mai multe zone ale țării.❗Revenim cu rugămintea de a nu pleca la drum dacă nu aveți mașina pregătită de circulație în condiții de iarnă!#CNAIR #totpedrum

Publicată de DRDP Brașov pe Sâmbătă, 18 noiembrie 2023

Și județul Buzău a intrat de la 14:00 sub incidența unei avertizări cod portocaliu de vreme rea. Prefectura a anunțat că la Bisoca ninge și stratul de zăpada a depășit 10 centimetri, în timp ce în restul județului plouă.

Ninge abundent în județul Vrancea, în zona de munte. Acțiuni de deszăpezire ale drumarilor de la SDN Focșani pe DN2D, km 95, limită Covasna, spre Târgu Secuiesc.

Publicată de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau pe Sâmbătă, 18 noiembrie 2023

Potrivit Centrului Infotrafic, din cauza vântului puternic, mai mulţi copaci au căzut pe carosabil, astfel că traficul estre blocat pe DN 1H, localitatea Şinteu, judeţul Bihor, şi pe DN 22, între localităţile Tudor Vladimirescu şi Scorţaru Vechi, judeţul Brăila.

În județul Constanța furtuna puternică provoacă multe probleme. Mai multe zone din municipiul Constanţa au fost inundate, iar la dispeceratul Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa au fost primite aproape 80 de sesizări. De asemenea, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a zece copaci care au fost dărâmaţi de vânt.

Inundații

Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în dreptul parcului Tăbăcărie

Publicată de Constanta INFO pe Sâmbătă, 18 noiembrie 2023

Din cauza rafalelor de vânt la nivelul mai multor surse şi staţii de tratare/pompare s-au înregistrat fluctuaţii şi căderi de tensiune ce au afectat alimentarea cu apă, inclusiv în anumite zone din municipiul Constanţa. Nu au apă și curent localitățile Plopeni, Cobadin şi Viişoara, iar în localitatea Comana apa este furnizată cu presiune redusă.

Pompierii acționează pentru îndepărtarea mai multor copaci smulși de vânt în municipiul Constanţa, dar şi în Medgidia, Hârşova, între Amzacea şi Topraisar şi între Comana şi Negru Vodă. 

Totodată, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unei izolaţii desprinse de pe mansarda unui bloc din Constanţa, la un fir de telefonie care încurca circulaţia pe podul din 2 Mai şi Mangalia, la un stâlp în pericol de cădere, la un panou publicitar căzut în sensul giratoriu de la Hanul Piraţilor, dar şi la un acoperiş smuls de pe casă în Biruinţa. 

Mai mulţi copaci au căzut și pe un drum naţional şi un drum judeţean din județul Tulcea, din cauza vântului. Sunt probleme în zona localităţilor Horia și Balabancea pe DJ 222A și DN 22A este blocat în zona localităţii Ciucurova.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇