Ce măsuri au luat autoritățile din Capitală de teama vremii rele. Cod roșu de vijelii pentru județul Dolj

Ce măsuri au luat autoritățile din Capitală de teama vremii rele. Cod roșu de vijelii pentru județul Dolj

Prefectul Municipiului Bucureşti a convocat duminică o şedinţă extraordinară a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, una dintre măsurile decise fiind instituirea serviciului de permanenţă, pe toată perioada supusă avertizării meteorologice de cod portocaliu. Pe de altă parte, meteorologii au emis un cod roșu de vijelii pentru județul Dolj.

Iată principalele măsuri luate pentru a combate efectele vremii rele în Capitală:

- instituirea serviciului de permanenţă, pe toată perioada supusă avertizării meteorologice, la sediul instituţiilor cu responsabilităţi şi la cel al unităţilor administrativ teritoriale din Municipiul Bucureşti în vederea monitorizării cu atenţie a evoluţiei fenomenelor meteorologice şi asigurării condiţiilor necesare pentru a se acţiona preventiv;

ADVERTISING

- activarea, la sediul Centrului Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă, Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov cu personal propriu, conform procedurilor interne;

- asigurarea fluxului informaţional-decizional şi informarea cu celeritate a Grupei Operative instituită la sediul Centrului Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă asupra evoluţiei şi efectelor fenomenelor hidrometeorologice prin transmiterea urgentă a raportului operativ.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vârful episodului de vreme rea pe care îl traversează România va avea loc abia în această seară, iar formaţiile de intervenţie ale Administraţiei Naţionale Apele Române trebuie să fie în alertă şi specialiştii noştri să informeze permanent ISU şi autorităţile locale cu privire la evoluţia fenomenelor, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Cod roşu emis de meteorologi pentru judeţul Dolj. Se anunţă grindină, vijelie puternică, averse torenţiale

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică seară, o avertizare Cod roşu valabilă pentru mai multe localităţi ale judeţului Dolj, unde se anunţă grindină de dimensiuni mari, vijelie puternică, averse torenţiale care vor acumula peste 25...35 l/mp, frecvente descărcări electrice.

ADVERTISING

Avertizarea Cod roşu a intrat în vigoare la ora 19:10 şi este valabilă până la ora 20:00 pentru localitățile Segarcea, Valea Stanciului, Bistreţ, Bârca, Calopăr, Cerăt, Vârvoru de Jos, Afumaţi, Goicea, Drănic, Giurgiţa, Lipovu, Urzicuţa, Giubega, Cioroiaşi, Perişor, Siliştea Crucii, Măceşu de Sus, Sălcuţa, Întorsura, Galiciuica, Măceşu de Jos, Cârna, Radovan.

Se vor semnala : grindină de dimensiuni mari, vijelie puternică, averse torenţiale care vor acumula peste 25...35 l/mp, frecvente descărcări electrice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇