Capitala este sub cod portocaliu până la miezul nopții. S-a emis alertă meteo extremă

Capitala este sub cod portocaliu până la miezul nopții. S-a emis alertă meteo extremă

Capitala este sub cod portocaliu de ploi, sâmbătă, până la miezul nopții, avertizează meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Din cauza fenomenelor periculoase, ISU București-Ilfov a emis un mesaj Ro-Alert.

Potrivit ANM, temporar vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, iar prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15 – 20 l/mp și izolat peste 25 l/mp, în condițiile în care în ultimele 3 ore, în unele cartiere, s-au înregistrat cantități de apă de 15 – 25 l/mp în București.

ADVERTISING

Avertizarea cod portocaliu a intrat în vigoare la ora 21.00 și expiră la miezul nopții.

Este cod portocaliu și în întregul județ Ilfov, precum și în mai multe localități din județul Giurgiu până la ora 00.15. Temporar vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, iar prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 20 - 25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, în condițiile în care în ultimele 4 ore, în zona avertizată s-au înregistrat local cantități de apă de 25 - 30 l/mp.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sunt vizate localitățile Bolintin-Vale, Florești-Stoenești, Roata de Jos, Ulmi, Bolintin-Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucșani, Grădinari, Joița, Mârșa, Săbăreni, Cosoba din județul Giurgiu.

ISU BIF a emis un mesaj RO-Alert.

alerta-1

ISU BIF le recomandă persoanelor aflate pe stradă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

ADVERTISING

De asemenea, trebuie să se sisteze activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime, să se închidă toate ferestrele locuinţelor şi altor categorii de construcţii.

Totodată, trebuie să se evite atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Furtuna a făcut ravagii în București (Foto&Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇