Cât şi unde mai plouă: Cod portocaliu şi galben, inclusiv la Bucureşti, unde sunt cu 11 grade mai puţin ca ieri

Cât şi unde mai plouă: Cod portocaliu şi galben, inclusiv la Bucureşti, unde sunt cu 11 grade mai puţin ca ieri

Alertele de ploi şi furtuni au fost actualizate joi dimineaţă.

Astfel, avem un cod galben de instabilitate atmosferică și ploi, prognozate în Muntenia și în nordul și estul Olteniei. În plus, trei județe sunt sub avertizare cod portocaliu de ploi puternice.

Ambele avertizări sunt valabile până joi, la ora 21:00.

Este cod galben în Muntenia, unde va ploua însemnat cantitativ. În nordul și estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină.

ADVERTISING

În intervale scurte de timp sau prin acumulare (cu precădere în Muntenia), cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 40 l/mp.

Codul portocaliu vizează județele Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu, unde va ploua abundent, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 35...50 l/mp.

image-3
Foto: ANM

La Bucureşti, a scăzut brusc temperatura

ANM a emis şi o prognoză specială pentru București.

Temperaturile scad semnificativ. Maxima se va situa în jurul valorii de 24 de grade, cu 11 grade mai puţin ca ieri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cerul va fi mai mult noros și va ploua însemnat cantitativ, iar prin acumulare se vor înregistra 10...15 l/mp și izolat peste 25 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat.

Schimbarea vremii vine într-un context în care ieri ministrul Mediului se plângea că 70% din țară e afectată de secetă, iar consumul de apă a crescut și de 10 ori. În plus, acum două zile, Apele Române au transmis un apel general la populație să folosească cu măsură apa și doar pentru uz menajer. Deja existau peste 100 de localități din numeroase județe, inclusiv din jurul Bucureștiului, unde apa potabilă a fost raționalizată de autorități.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇