Imagini de coșmar la Craiova, după un potop de 50 de minute (Video)

Imagini de coșmar la Craiova, după un potop de 50 de minute (Video)

Codul roșu de vreme rea a lovit puternic la Craiova. În numai 50 de minute, natura dezlănțuită a umplut străzile cu apă, râurile formate luând pe sus mașinile parcate.

CRAIOVA ‼️‼️ 2 IULIE 2022 #craiova #dolj #inundatii #vremea #meteo #futuna #vijelie #cod #rosu #viitura #rupere #nori

Publicată de Meteoplus pe Sâmbătă, 2 iulie 2022

Au fost averse torențiale, peste 50l/mp, vijelie cu viteze ale vântului la rafale de peste 70 km/h și grindină, între 17:10 și 18:00.

Imagini incredibie vin de la telespectatorii Oltenia TV

Publicată de Oltenia TV pe Sâmbătă, 2 iulie 2022

Deși s-au luat măsuri și au fost închise parcurile, au căzut copaci peste mașini, acoperișurile au fost luate de vânt și străzile au fost inundate.

ADVERTISING

„Atenție! Este cod ROȘU de ploaie și vânt în Craiova! Am închis parcurile și am oprit circulația tramvaielor. Am suplimentat numărul de autobuze. Avem deja mai multi copaci cazuți și mai multe acoperișuri căzute! Am inchis pasajele. La Titulescu se circula doar pe partea supraterană! Circulați cu atenție! Daca aveti probleme deosebite, sunați la telefonul cetateanului 0251/984”, a scris Olguta Vasilescu, pe Facebook.

Craiova ⛈️ 🚘☔ Cod roșu2 iulie 2022 #craiova #dolj #inundatii #vremea #meteo #futuna #alerta

Publicată de Meteoplus pe Sâmbătă, 2 iulie 2022

În cele 50 de minute cât s-a dezlănțuit natura, au fost peste 80 de apeluri la 112, în care s-au anunțat situații de urgență, loclalnicii cerând sprijin în situaţii de inundaţii, copaci căzuţi pe carosabil sau pe autoturisme ori acoperişuri smulse de vânt. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Printre obiectivele afectate de inundaţii au fost căminul unui liceu, Muzeul de Artă din Craiova, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, arhiva Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi cinci locuinţe, dar şi un agent economic.

De asemenea, pompierii au intervenit pentru deblocarea a patru autoturisme care nu au mai putut înainta pe străzile inundate şi a două persoane blocate într-o farmacie.   

Acoperişurile a cinci imobile au fost afectate de vijelie, şase copaci şi trei stâlpi de iluminat au fost puşi la pământ, iar în una dintre situaţii un copac a căzut pe o conductă de gaze naturale.  

ADVERTISING

Acoperişurile luate de vânt şi copacii căzuţi au avariat în total 14 autoturisme.  

Pagube și la Sibiu și Drobeta Turnu Severin. Bărbați loviți de trăsnet la Sângeorz-Băi

Și în Sibiu, la Cisnădie, ploaia torențială a inundat străzi, iar în Drobeta Turnu Severin au căzut mai mulți copaci peste mașini, din cauza vijeliei.

Iar la Sângeorz -Băi, doi bărbați au fost loviți de trăsnet, după ce s-ar fi adăpostit pe timpul unei furtuni sub un foişor din lemn, în vecinătatea unei păduri. Din nefericire, unul dintre aceştia, în vârstă de 33 de ani, din Timişoara a decedat. Celui de-al doilea, în vârstă de 37 de ani, din Cluj-Napoca, i-au fost acordate îngrijiri medicale. Bărbatul este conştient şi stabil din punct de vedere medical.

Vâlcea: Acoperişul unei turle de biserică s-a prăbușit

Și în Vâlcea, din cauza unei vijelii puternice, acoperişul unei turle a bisericii de la mănăstirea Şerbăneşti s-a prăbuşit. Primele informații arată că acoperişul turlei bisericii a fost luat de vântul puternic şi a căzut peste firele de alimentare cu energie electrică.

Tot în judeţul Vâlcea, un stâlp de lemn care susţinea fire de alimentare cu curent electric s-a prăbuşit, pe strada Topolog din municipiul Râmnicu Vâlcea.   


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇