Carosabil umed pe mai multe drumuri din țară, vânt de până la 120 km/oră în Cluj

Carosabil umed pe mai multe drumuri din țară, vânt de până la 120 km/oră în Cluj

Circulația se desfășoară în condițiile unui carosabil umed, vineri dimineața, pe mai multe drumuri din țară, însă nu sunt anunțate restricții.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, sunt precipitații sub formă de ninsoare în zona montană a județului Maramureș (în Pasul Gutâi și Pasul Prislop).

De asemenea, sunt semnalate precipitații sub formă de ploaie, carosabilul fiind umed, pe mai multe drumuri din județele Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Maramureș și Mehedinți, dar fără probleme de vizibilitate.

ADVERTISING

Pe autostrăzile A1 Sibiu-Deva și A10 Sebeș-Turda plouă, se circulă în condițiile unui carosabil umed, însă vizibilitatea este bună.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, se circulă pe un carosabil preponderent uscat, cu vizibilitate bună și valori reduse de trafic.

Nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cod portocaliu de vânt

În același timp, meteorologii au emis o atenționare cod portocaliu de vânt, vineri dimineața, pentru zona înaltă a județului Cluj.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în zona de munte a județului Cluj, la peste 1.800 de metri, vântul bate cu putere.

Codul portocaliu a intrat în vigoare la ora 7:00 și este valabilă până la ora 13:00. În această perioadă, se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 120 km/h.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇