Averse, vijelii și grindină până mâine dimineață în toată țara. Au fost emise două atenționări cod galben și prognoză specială pentru București

Averse, vijelii și grindină până mâine dimineață în toată țara. Au fost emise două atenționări cod galben și prognoză specială pentru București

Se anunță încă două zile cu ploi în aproape toată țara. Meteorologii au emis două noi atenționări cod galben. Primul intră în vigoare azi la ora 11.00 și este valabil până la ora 21:00.

Astfel, în zonele de deal și de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

harta-cod-galben-1
Foto: INMH

A doua atenționare cod galben intră în vigoare la noapte la ora 02:00 și expiră duminică la ora 10:00.

ADVERTISING

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea nordică a Moldovei și în zonele montane aferente vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

cod-galben-1
Foto: INMH

Prognoză specială pentru Bucureşti

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru Bucureşti. Astfel, mai ales în cursul după-amiezelor de sâmbătă și duminică vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

ADVERTISING

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 10…20 l/mp și izolat peste 25 l/mp.
Temperaturile maxime vor fi de 23…26 degrade, exceptând ziua de luni când vor fi mai scăzute și se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 12 și 14 grade.

Citește și: Şi tot plouă, şi tot plouă – prognoza meteo pe două săptămâni

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇