Rezultat impresionant la un concurs care combină alergarea cu strângerea gunoiului: 170 de kilograme într-o oră (Video)

Rezultat impresionant la un concurs care combină alergarea cu strângerea gunoiului: 170 de kilograme într-o oră (Video)
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Participanții la o competiție desfășurată în Bangkok au avut la dispoziție 60 de minute pentru a aduna cât mai mult gunoi.

Cele 58 de echipe care au participat la competiția SpoGOMI au reușit să strângă 170 de kilograme de deșeuri din centrul capitalei Thailandei în doar o oră, relatează Euronews.

"Am creat SpoGOMI, fiindcă deșeurile din ocean au devenit o problemă serioasă în toată lumea. Gunoiul nu este din ocean, ci de pe pământ. Deșeurile ajung în ocean prin râuri, așa că trebuie să strângem gunoiul", a explicat Takayasu Udagawa, reprezentantul Fundației The Nippon Foundation, unul dintre organizatori.

Rubbish picking competition in Bangkok collects 170 kgs in an hour

Sivasit Wanarungson, în vârstă de 44 de ani, a făcut parte din echipa câștigătoare și a declarat că evenimentul a fost distractiv. "Suntem alergători, iubim alergarea. Spogomi înseamnă sport și 'gomi' înseamnă gunoi. Ne place să adunăm și să separăm gunoiul și iubim să facem sport. Cred că această activitate ni se potrivește", a spus el.

ADVERTISING

"Am găsit gunoi în locuri în care nu l-am mai văzut altădată", a spus un alt participant, Chanakarn Chucheepchuenkamol, de 29 de ani.

Piyanee Limsophathum, de 39 de ani și mama unui băiețel de șapte ani, s-a declarat mândră că fiul ei știe cum să separe și să recicleze gunoiul.

În ultimii ani, competițiile de plogging - termen format din combinația între cuvântul suedez "plocka upp" (a ridica/aduna) și cel englez "jogging" (alergare) - s-au înmulțit în toată lumea și au început să de dezvolte și în România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇