Miliardarii planetei poluează de un milion de ori mai mult decât oamenii obișnuiți

Miliardarii planetei poluează de un milion de ori mai mult decât oamenii obișnuiți

Miliardarii produc de un milion de ori mai multe gaze cu efect de seră decât oamenii obișnuiți, arată un studiu recent.

Raportul publicat luni arată că investițiile miliardarilor contribuie cu până la 70% din emisiile lor de carbon, cu o medie de trei milioane de tone de dioxid de carbon de persoană. Această valoare este de un milion de ori mai mare decât media de 2,76 tone de CO2 a oamenilor obișnuiți, relatează CNN.

Studiul a fost realizat de organizația britanică Oxfam, pe baza analizei detaliate a investițiilor făcute de 125 dintre cei mai bogați oameni din lume.

ADVERTISING

Potrivit raportului, emisiile de carbon ale miliardarilor generate de stilul de viață, de avioanele personale și iahturile pe care aceștia le folosesc sunt oricum de mii de ori mai ridicate decât cele ale unei persoane obișnuite, însă nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră generate de investițiile miliardarilor este copleșitor în comparație cu cel al restului populației.

„Acești puțini miliardari au împreună 'emisii din investiții' care echivalează cu amprenta de carbon a unor țări întregi, precum Franța, Egipt și Argentina", subliniază autorii studiului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Studiul mai arată că, în medie, 14% din investițiile miliardarilor s-au îndreptat către industrii poluante, precum sectorul energetic și producția de ciment. Doar un miliardar din grupul analizat a investit într-o companie de energie regenerabilă.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇