Măsuri disperate: Cel mai mare copac din lume și unul dintre cei mai vechi de pe Terra a fost înfășurat în folii de aluminiu

Măsuri disperate: Cel mai mare copac din lume și unul dintre cei mai vechi de pe Terra a fost înfășurat în folii de aluminiu

Două incendii devastatoare pornite în SUA acum circa o săptămână se apropie de Pădurea Gigantică din California, locul unde se află cei mai mari și mai vechi copaci din lume. Printre aceștia se află și Generalul Sherman, cel mai mare arbore din lume, după volumul trunchiului, și o vechime estimată la peste 2.000 de ani.

Giganții sequoia sunt amenințați și anul acesta de incendiile din California. Deja s-au făcut scrum două treimi din arbori (Video)

Pentru a-l proteja, pe acesta și încă alți câțiva arbori valoroși, pompierii au înfășurat trunchiurile copacilor în pături de aluminiu, arată IFL Science.

ADVERTISING

Generalul Sherman măsoară 83,8 metri înălțime și are un diametru al trunchiului de 11 metri, la bază, cea care a și fost îmbrăcată în folia protectoare. Arborele are un volum de 1,487 de metri cubi, fiind cel mai mare din acest punct de vedere de pe Terra.

Vârsta sa nu e cunoscută cu exactitate, dar se crede că are peste 2.000 de ani.

Generalul Sherman nu e singura vedetă din zonă, în pădure fiind cinci dintre cei 10 cei mai mari arbori de pe planeta noastră și circa 2.000 de arbori de sequoia.

Citește și 10 reguli pentru a planta copaci. Cum re-împădurim fără a dăuna

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇