Focar de infecție în centrul Capitalei: Au fost ridicate 27 de tone de deşeuri dintre blocuri

Focar de infecție în centrul Capitalei: Au fost ridicate 27 de tone de deşeuri dintre blocuri

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a mers miercuri alături de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pe strada Apolodor din centrul Capitalei, unde Poliţia Locală a descoperit un depozit ilegal de deşeuri, vechi de un deceniu.

Angajaţii Primăriei Sectorului 5 curăţă zona în prezent, iar cantitatea colectată va fi transferată către un depozit autorizat. Au fost ridicate aproximativ 27 de tone de deşeuri.

Zona se află în evidenţa Direcţiei Generale de Poliţie Locală – Serviciul de Protecţia Mediului şi Ecologie Urbană, proprietarii terenurilor fiind somaţi şi sancţionaţi pentru nerespectarea legislaţiei cu privire la protecţia mediului.

ADVERTISING

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 5, s-au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale în cuantum de 6.500 de lei şi au fost mărite impozitele cu până la 500% .

Depozit ilegal de deșeuri în centrul BucureștiuluiMinistrul Tánczos Barna și secretarul de stat pentru mediu, Róbert...

Publicată de Ministerul Mediului - România pe Miercuri, 28 aprilie 2021

"Kilometrul 0 al Capitalei, centrul Bucureştiului, plin de deşeuri de mai bine de 10 ani. (...)

Depozitul ilegal de deşeuri este aflat în apropierea mai multor ministere şi instituţii publice. (...)”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

În cadrul acţiunii au fost dezafectate trei construcţii improvizate, construite de către persoane fără adăpost, persoane ce au fost preluate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în vederea consilierii acestora şi cazarea lor în centre sociale.

ADVERTISING

Conform sursei citate, zona este afectată de cantităţi mari de deşeuri de aproximativ 10 ani, pe terenuri aflate atât pe proprietăţi private, cât şi pe domeniul public.

”Este inadmisibil ca un astfel de focar de infecţie să existe în centrul Capitalei României, într-o zonă înconjurată de blocuri de locuinţe şi sedii de instituţii. (...)

Acum, prioritatea este ecologizarea zonei şi impunerea de măsuri pentru ca această situaţie să nu se repete”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇