Ferrari și Enel X construiesc o centrală solară lângă pista de testare de la Fiorano

Ferrari și Enel X construiesc o centrală solară lângă pista de testare de la Fiorano

Producătorul italian de maşini sport Ferrari a semnat un acord cu Enel X, divizie a grupului Enel, pentru a construi o centrală solară cu o capacitate de 1 megawatt peak (MWp), măsurată în condiţii ideale, lângă pista sa de testare de la Fiorano, pentru a oferi energie verde comunităţii locale.

Aşa-numita Comunitate Energetică Ferrari ar trebui să fie finalizată până în decembrie şi este de aşteptat să aibă o capacitate medie anuală de producţie de aproximativ 1.500 de megawaţi oră (MWh).

Cetăţenii locali, instituţiile, activităţile comerciale şi fabricile vor putea, de asemenea, să se conecteze la centrala solară, transmite Reuters.

ADVERTISING

Ferrari, renumită pentru logo-ul său sub forma unui cal, îşi propune să atingă neutralitatea carbonului până în 2030 şi intenţionează să dezvăluie prima sa maşină complet electrică în 2025.

CEO Benedetto Vigna a spus că proiectul centralei solare ”poate accelera procesul de decarbonizare, reducând în acelaşi timp costul energiei pentru cetăţeni şi întreprinderi”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇