Comisarii de mediu trimiși la Sintești au fost atacați cu furcile de cei care ardeau ilegal deșeuri

Comisarii de mediu trimiși la Sintești au fost atacați cu furcile de cei care ardeau ilegal deșeuri

Comisarii de mediu trimiși sîmbătă seara în localitatea Sintești, județul Ilfov, au fost atacați cu furcile de indivizi surprinși că ardeau ilegal deșeuri. Două persoane au fost reținute și duse la audieri.

Atacul s-a produs în cadrul unei descinderi a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, care veniseră la fața locului cu sprijinul Poliției, Jandarmeriei și IGSU, anunță Ministerul Mediului.

„În cadrul intervenției, comisarii de mediu au fost atacați cu furci și alte obiecte de persoanele surprinse că ardeau ilegal deșeuri, însă intervenția promptă a luptătorilor SAS a pus capăt manifestărilor violente, făptașii fiind imediat imobilizați și reținuți.

ADVERTISING

Atacul s-a produs în momentul în care echipele de permanență ale GNM, care patrulează zilnic în zonă, au surprins mai multe focare în câmp, unde făptașii ardeau cabluri electrice, anvelope uzate și alte tipuri de deșeuri, formând nori de fum dens. A fost necesară intervenția a trei autospeciale de pompieri pentru stingerea incendiilor”, arată sursa citată.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, spune că „pentru astfel de fapte, comise în mod deliberat, nu trebuie să existe clemență, iar persoanele reținute riscă, alături de complicii lor, pe lângă amenzile primite, să plătească cu libertatea”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Vom continua aceste acțiuni seară de seară, week-end de week-end, până se va înțelege foarte clar că nu ne jucăm cu sănătatea noastră. Îi felicit pe toți participanții de la acțiunea de astăzi și le mulțumesc pentru riscurile pe care și le asumă zi de zi, în lupta mafia arderilor ilegale”, a mai declarat ministrul Tánczos Barna.

În această seară, două persoane au fost reținute pentru audieri în localitatea Sintești, județul Ilfov, în cadrul unei...

Publicată de Ministerul Mediului - România pe Sâmbătă, 20 noiembrie 2021

Despre ce se întâmplă la Sintești a scris sâmbătă seara și Octavian Berceanu, fost comisar al Gărzii de Mediu.

ADVERTISING

”Sintești este cântarul capacității politicienilor și a Guvernului de a face ceva pentru oameni. Dacă la 10 km de Parlament instituțiile statului sunt ZERO, ce să ne mai așteptăm în caz de inundații, pandemie, cutremur sau decesul poștașului?”, a comentat acesta pe Facebook.

Atenție, vine inversiunea termica din Sintesti!Tot fumul merge către cartierul Berceni, sector 4 si mai departe, spre...

Publicată de Octavian Berceanu pe Sâmbătă, 20 noiembrie 2021

Cu doar 24 de ore înainte, Garda de Mediu transmisese un mesaj referitor la ”piromanii de meserie” de la Sinteşti, care ard deşeuri, deşi ştiu foarte clar că acest lucru este ilegal.

”Dau foc deşeurilor pe câmp şi fug sau îşi lasă copiii să le păzească, pentru că ştiu că minorii nu pot răspunde penal, iar dacă îi prinzi în fapt se vaită că „n-au ştiut că n-au voie” să incendieze plastic, cauciuc sau textile sau să dezmembreze maşini, că „n-au carte””, se arăta în postare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇