Șeful Gărzii de Mediu a constatat cel mai curat aer înregistrat pe toată suprafaţa Bucureştiului în ultimii ani: Mulţumesc rromilor din Sinteşti!

Șeful Gărzii de Mediu a constatat cel mai curat aer înregistrat pe toată suprafaţa Bucureştiului în ultimii ani: Mulţumesc rromilor din Sinteşti!

Șeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a semnalat cu bucurie că luni seară bucureştenii s-au putut bucura de cel mai curat aer din ultimii ani.

„E prima oară de când urmăresc senzorii când văd un aer atât de curat măsurat pe Aerlive.ro. Şi nu a plouat, bate uşor vântul, iar traficul e redus! Probabil e cel mai curat aer înregistrat pe toată suprafaţa Bucureştiului în ultimii ani. Probabil!”, a scris Octavian Berceanu Facebook, alături de o ilustraţie cu măsurătorile platformei Aerlive.ro.

ADVERTISING

Șeful Gărzii Naţionale de Mediu a ţinut să mulţumească în special rromilor din Sinteşti.

"Mulţumesc comunităţii din Sinteşti pentru că a înţeles cât de mult rău pot produce incendierile de cabluri şi deşeuri şi pentru că, după numai o lună, a reuşit ceea ce n-a reuşit nicio comunitate rromă din Romania. S-a ridicat peste clasa politica din ultimii 30 de ani şi a gestionat situatia prin propriile forţe! Eu am pariat că oamenii pot intelege şi noi toţi am câştigat!", a adăugat Berceanu.

În plus, acesta le-a mulţumit şi colegilor care au lucrat în zi de Paşte.

ADVERTISING

"Le mulţumesc colegilor de la Garda de Mediu care au fost şi azi în teren pentru prevenirea incendierilor, Jandarmeriei Române şi Poliţiei Române pentru că şi-au petrecut atât de multe zile lângă noi. Poate acesta să fie reperul la care să ne raportam pentru anii viitori?", încheie Berceanu postarea online.

aer-curat-Bucuresti
Foto: Facebook/Octavian Berceanu

Trebuie menţionat că în weekendul prelungit de Paşte traficul a fost foarte lejer în Bucureşti, pentru că foarte mulţi locuitori ai Capitalei au plecat la mare, munte sau rude din provincie. În plus, spre seară, a bătut destul de puternic şi vântul, care împrăştie norii poluatori (dacă aceştia există).

ADVERTISING

Venit recent în funcţie la Garda de Mediu, Octavian Berceanu şi-a concentrat atenţia pentru a opri arderile din sudul Capitalei, care pun în pericol sănătatea bucureştenilor.

Pe de altă parte, în acest weekend, şeful Gărzii de Mediu a fost în control şi pe litoral


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇