Un share pe Facebook al unui articol care-l acuza de corupție pe premier l-a costat pe un blogger aproape 100.000 de dolari

Un share pe Facebook al unui articol care-l acuza de corupție pe premier l-a costat pe un blogger aproape 100.000 de dolari

Curtea Supremă din Singapore a condamnat un blogger la plata unor despăgubiri de 98.825 de dolari americani pentru defăimarea premierului țării, Lee Hsien Loong (foto).

Lee l-a dat în judecată pe Leong Sze Hian, blogger și consilier financiar, după ce a publicat pe Facebook în noiembrie 2018 un articol în care premierul era acuzat că e implicat în activități ilegale, potrivit The Guardian.

Lee a catalogat articolul drept ”fals și fără bază în realitate”. Leong a și șters după trei zile postarea, la solicitarea Guvernului. Cu toate acestea, judecătorul Aedit Abdullah a stabilit că bloggerul nu poate demonstra că articolul nu a adus atingere persoanei premierului.

ADVERTISING

Postarea a fost publică și a strâns în cele 3 zile 45 de interacțiuni. De precizat că Leong nu era autorul articolului, ci doar l-a preluat de pe un site malaezian, fără a adăuga niciun comentariu personal.

Leong a reacționat la decizia judecătorului, spunând că e dezamăgit, dar că totuși se bucură că scandalul s-a terminat.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇