Prima revistă importantă de modă care nu va mai promova deloc blănurile naturale

Prima revistă importantă de modă care nu va mai promova deloc blănurile naturale

Elle devine prima revistă importantă de modă care pune capăt promovării blănurilor de animale la nivel editorial și publicitar.

Toate cele 45 de ediții Elle din întreaga lume au semnat un protocol cu grupul care luptă pentru drepturile animalelor Humane Society și grupul de reformă Creatives4Change. 13 dintre ele au implementat deja carta, urmând ca alte 20 să li se alăture la începutul lui 2022, iar restul în 2023, relatează BBC.

”Blana nu mai este la modă, mai ales în rândul Generației Z, care reprezintă ținta principală a industriei luxury”, afirmă Valeria Bessolo LLopiz, directorul Elle, în cadrul unei conferințe în Oxfordshire.

ADVERTISING

”Generația Z vrea modă cu responsabilitate, etică și inovație. Asta se întâmplă”, a adăugat ea.

”Promovarea blănurilor va rămâne doar în exemplarele revistelor publicate în vremuri demult apuse”, spune și Elisa Allen, directorul din UK al revistei.

În discursul ei, ea a salutat și gestul revistei britanice Vogue, InStyle USA, Cosmopolitan UK și Vogue Scandinavia de a renunța la a publica materiale despre blănurile naturale și a spus că se așteaptă ca măsurile să se extindă și la nivelul politicilor de publicitate.

ADVERTISING

Înființată în Franța, în 1945, Elle este una dintre cele mai mari publicații de fashion și lifestyle din lume.

Moda renunțării la blănuri naturale ia amploare

Câteva case de modă și retaileri au renunțat deja la utilizarea blănurilor și pieilor de animale, ca urmare a presiunilor din partea grupurilor de lobby și consumatorilor.

Chiar în luna septembrie, grupul de lux Kering a anunțat că toate brandurile sale vor renunța de tot la utilizarea blănurilor animale, la patru ani după ce Gucci, cea mai cunoscută marcă a lor, a făcut o mișcare similară.

ADVERTISING

Casele de modă ale grupului, inclusiv Balenciaga, Alexander McQueen și Saint Laurent, au renunțat și ele la blănuri în ultimii ani.

Drepturile animalelor vs. mediu

Printre organizațiile care au întâmpinat cu bucurie această veste se numără și organizația PETA, care luptă pentru drepturile animalelor.

Dar cei care fac lobby în favoarea industriei blănurilor naturale susțin că utilizarea blănurilor sintetice este mai nocivă, întrucât acestea sunt făcute din plastice care fac rău mediului înconjurător.

Ce-i drept, hainele de blană sintetică sunt adesea create din poliester, un material care se degradează în câteva sute de ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇