Polonia închide fermele de animale exploatate pentru blană

Polonia este pe cale să închidă fermele de animale exploatate pentru blană, după ce Camera inferioară a Parlamentului de la Varşovia a aprobat un proiect de lege care interzice această activitate. Noua lege pune capăt, totodată, şi sacrificării rituale pentru export şi utilizării animalelor sălbatice în circuri.

În jur de cinci milioane de animalele sunt exploatate în cadrul industriei fermelor de blană din Polonia. Toate fermele de acest fel urmează să fie închise pe parcursul următoarelor 12 luni de la intrarea în vigoare a legii, anunţă organizaţia Compassion in World Farming EU, care militează pentru îmbunătăţirea condiţiilor pentru animalele din ferme.

ADVERTISING

Legea susţinută de Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator Lege şi Justiţie (PiS), care a fost adoptată cu 365 de voturi „pentru”, 75 de voturi „împotrivă” şi 18 abţineri, prevede totodată că sacrificarea rituală a animalelor fără asomare va putea fi folosită doar de minorităţile religioase înregistrate în Polonia, nu şi pentru exportul de carne halal şi kosher, cum se întâmplă în prezent. De asemenea, va fi interzisă folosirea animalelor sălbatice în circuri.

„Ura! pentru animalele din Polonia. Mişcarea iubitorilor de animale are vânt din pupă. Efectul de domino a atins încă o ţară europeană, într-un efort de a corecta trista istorie a maltratării animalelor de către omenire”, a declarat Olga Kikou, şefa Compassion in World Farming EU.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În continuare, versiunea finală a legii urmează să fie aprobată de Camera superioară a Parlamentului şi, ulterior, de preşedinte, ceea ce membrii organizaţiei se aşteaptă să fie doar o formalitate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇