Noul film "Minionii" a fost cenzurat în China: Cum l-a modificat Partidul Comunist

Noul film "Minionii" a fost cenzurat în China: Cum l-a modificat Partidul Comunist

Pe rețelele de socializare din China au apărut mai multe postări care semnalează cenzurarea producției „Minions: The Rise of Gru”.

Intervenția autorităților chineze este încă un exemplu al modului în care Partidul Comunist modifică producțiile de la Hollywood pentru a corespunde cu politica sa, relatează CNN.

Mai multe postări și capturi de ecran publicate pe Weibo, platforma chineză similară cu Twitter, demonstrează cum a intervenit cenzura: Wild Knuckles, personaj principal al filmului "Minions: The Rise of Gru", este prins de polițiști și condamnat la 20 de ani de închisoare. Partenerul acestui băiat rău, Gru, se întoarce la familia sa și își crește ca un tată-model cele trei fiice, se menționează la finalul filmului.

ADVERTISING

În versiunea originală, producția se încheie cu Gru și Wild Knuckles fugind amândoi după ce acesta din urmă își înscenează moartea ca să nu fie prins.

Mulți dintre cei care au remarcat diferența au criticat cenzura, spunând că aceasta seamănă cu o prezentare PowerPoint.

DuSir, cronicar online de film cu 14,4 milioane de urmăritori pe Weibo, a povestit că a identificat cenzura după ce a observat că versiunea chineză a filmului e mai lungă cu un minut decât cea internațională și s-a întrebat de ce a fost nevoie de lungirea producției.

ADVERTISING

"Numai noi avem nevoie de îndrumare și de grijă specială, ca nu cumva un desen animat 'să ne corupă'", a scris acesta pe contul său.

Autoritățile chineze obișnuiesc să plaseze o mențiune în filmele produse în străinătate care sunt difuzate în cinematografele din țară, iar multe scene din producții de la Hollywood sunt tăiate sau modificate.

Spectatorii au observat și în alte ocazii că filmele se termină diferit în comparație cu versiunea originală. Anul trecut, cei care au revăzut clasicul "Fight Club" din 1999 au remarcat că finalul original, în care protagonistul și alter ego-ul său detonau mai mulți zgârie-nori, nu a mai existat în varianta difuzată de platforma de streaming Tencent Video. În schimb, producția se termină cu mențiunea că "poliția a descoperit planul și i-a arestat pe criminali, prevenind explozia bombei".

ADVERTISING

Schimbarea a fost criticată de fanii chinezi ai filmului, provocând și reacția regizorului David Fincher. Ulterior, Tencent Video a renunțat la modificare și a redat finalul original.

China nu este singura țară care cenzurează filme populare, notează Sky News. În iunie, producția de animație "Lightyear", care include o scenă cu două femei care se sărută, a fost interzisă în 14 state din Orientul Mijlociu și din Asia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇