China a cenzurat dezbaterea Pence-Harris din SUA, fix în momentul în care era criticată

China a cenzurat dezbaterea Pence-Harris din SUA, fix în momentul în care era criticată

Cenzorii din China au întrerupt transmisiunea dezbaterii de miercuri noapte dintre nominalizaţii la postul de vicepreşedinte în SUA în momentul în care actualul vicepreşedinte, Mike Pence, a început să critice Beijingul.

În timp ce Mike Pence, nominalizarea republicanilor la un nou mandat de vicepreşedinte, şi Kamala Harris, propunerea democraţilor, dezbăteau gestionarea pandemiei de coronavirus, transmisiunea de la postul american de televiziune CNN s-a întrerupt brusc în China, relatează DPA.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Pence începuse să critice China spunând că ea „este de vină”, moment în care sunetul a fost tăiat şi a apărut o imagine-test pe care scria fără semnal – vă rugăm aşteptaţi.

Când subiectul dezbaterii s-a schimbat, transmisiunea a fost reluată.

CNN poate fi văzut oricum doar de străini

Cenzorii chinezi intervin permanent pentru a bloca diverse materiale difuzate de posturile americane dacă acestea ajung la acuzaţii la adresa Chinei sau la relatări din interiorul ţării.

Înainte ecranul pur şi simplu devenea negru, însă acum câteva luni a început să apară imaginea-test, cu mesajul legat de o posibilă pierdere a semnalului.

Postul CNN nu poate fi văzut decât în locuinţele unde trăiesc străini sau în hotelurile internaţionale sau de către unele autorităţi ori instituţii academice, notează DPA.

Citește și: