Maia Sandu: Presa liberă este un bun pe care trebuie să-l apărăm zilnic

Maia Sandu: Presa liberă este un bun pe care trebuie să-l apărăm zilnic

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­De Ziua Mondială a Libertății Presei, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un gând de solidaritate tuturor jurnaliștilor care își fac meseria cu responsabilitate și curaj, amintind și de cei care și-au pierdut viața în războiul din Ucraina.

„Trăim timpuri în care cronicile jurnalistice au devenit adevărate cronici de pe front. În cele 69 de zile de război, alături de ostași, pe câmpul de luptă au căzut circa 20 de jurnaliști”, spune Maia Sandu.

Presa liberă rămâne fundamentul unei societăți libere și democratice, a declarat președintele Republicii Moldova.

ADVERTISING

„Presa liberă, ca și libertatea în sine, nu este un dat, ci un bun pe care trebuie să-l apărăm zilnic - de interesele politice și economice care încearcă să și-o subordoneze, dar și de pericolele ce vin din interiorul breslei, cauzate de goana după audiență. O goană care, într-o lume plină de falsuri, propagandă și dezinformare, devine de-a dreptul nocivă”, spune Maia Sandu.

Ea menționează că doar prin responsabilitate și informare obiectivă jurnaliștii pot ajuta cetățenii să identifice falsurile și provocările, să ia decizii informate și să contribuie la consolidarea societății.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Doar așa presa poate schimba în bine viața oamenilor și a țării, fiind o adevărată Putere a patra”, a declarat Maia Sandu, în mesajul adresat cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei.