Jurnaliștii ucraineni au primit mențiune specială la Pulitzer. Cine sunt câştigătorii

Jurnaliștii ucraineni au primit mențiune specială la Pulitzer. Cine sunt câştigătorii

Comitetul Premiului Pulitzer le-a acordat jurnaliştilor din Ucraina o distincție specială Pulitzer pentru curajul de a relata despre invadarea ţării lor de către Rusia.

Asociaţia celor mai prestigioase premii ale presei americane a anunțat luni, la New York, acordarea unei mențiuni speciale pentru toți jurnaliștii ucraineni care au slujit adevărul în timpul invaziei Rusiei.

"Comitetul Premiului Pulitzer este încântat să îi recompenseze pe jurnaliștii ucraineni cu mulțumiri speciale pentru curajul, perseverența și angajamentul lor de a relata adevărul în timpul invaziei nemiloase a țării lor de către Vladimir Putin și propaganda sa de război în Rusia. În pofida bombardamentelor, răpirilor, ocupației și chiar morților în rândurile lor, au perseverat să ofere o imagine exactă a unei realități teribile, aducând onoare Ucrainei și jurnaliştilor din întreaga lume", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Pulitzer, citat de Meduza.

ADVERTISING

Comitetul Premiului Pulitzer, distincție acordată începând din anul 1917, a anunțat câștigătorii Premiului Pulitzer 2022.

Washington Post a câștigat luni Premiul Pulitzer pentru serviciul public pentru "Attack", o cronologie detaliată a asediului Capitoliului Statelor Unite de către susținătorii fostului președinte Donald Trump.

New York Times a câștigat premiul la categoria relatare națională cu un articol despre șoferii americani uciși de polițiști în timpul detenției și la categoria relatare internațională cu un material despre victimele civile provocate de bombardamentele americane în Orientul Mijlociu.

ADVERTISING

Redacția ziarului Miami Herald a câștigat premiul pentru Breaking News, iar Tampa Bay Times a primit premiul pentru jurnalism de investigație.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇