Jurnalistă din Ucraina, capturată de FSB într-o regiune ocupată de armata rusă

Jurnalistă din Ucraina, capturată de FSB într-o regiune ocupată de armata rusă

Jurnalista Victoria Roshchyna ar fi fost răpită în timp ce se afla în Berdiansk, localitate din Ucraina, ocupată temporar de ruși. De acest lucru sunt convinși colegii ei de la Hromadske.

Într-o declarație, publicația Hromadske a afirmat că, în opinia redacției, jurnalista Victoria Roshchyna, a fost reținută de FSB.

„Jurnalista noastră Victoria Roshchyna este ținută captivă de ocupanții ruși. Ea relata din punctele fierbinți din estul și sudul Ucrainei încă de la începutul războiului ruso-ucrainean.

ADVERTISING

Din 12 martie, nu am putut să o mai contactăm pe Victoria. După cum am aflat de la martori, în acel moment, jurnalista se afla în Berdianskul ocupat temporar.

Pe 16 martie, am aflat că, cu o zi înainte (probabil pe 15 martie), Victoria a fost reținută de FSB-ul rusesc. În prezent, nu știm unde se află aceasta.

Facem apel la comunitatea ucraineană și internațională să ne ajute să o găsim și să o eliberăm pe Victoria Roshchyna, jurnalista Hromadske”, au transmis colegii jurnalistei, citați de The Guardian.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Fosta mea colegă, strălucitul reporter Vika Roshchyna de la @hromadske a fost probabil capturată de ruși. Conform Hromadske TV, ea a fost reținută de FSB în drum spre Mariupol. Nu s-a mai luat legătura cu ea de deja 6 zile”, spune și jurnalistul Ostap Yarysh, pe Twitter.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇