Agențiile de presă au retras prima fotografie a prințesei de Wales de după operație. UPDATE Kate vine cu scuze

Agențiile de presă au retras prima fotografie a prințesei de Wales de după operație. <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Kate vine cu scuze

Mai multe organizaţii de presă prestigioase au retras o fotografie a prinţesei de Wales, Kate, publicată de Palatul Kensington, după ce o analiză în detaliu a arătat că poza nu respectă standardele lor editoriale. Ulterior, prinţesa de Wales a prezentat scuze public.

Palatul Kensington a postat duminică fotografia cu Kate şi cei trei copii ai săi, alături de un mesaj de mulţumire din partea prinţesei, primele sale comentarii publice de la operaţia abdominală suferită în ianuarie.

Agenţiile de presă, inclusiv Getty, Reuters, Associated Press şi AFP, au retras fotografia mai târziu în cursul zilei. Editorii de imagine de la Reuters au declarat că o parte din mâneca cardiganului fiicei lui Kate nu se alinia corect, ceea ce sugerează că imaginea a fost modificată.

Reuters nu a putut stabili imediat cum, de ce sau de către cine a fost făcută modificarea.

ADVERTISING

Principalele agenţii de fotografie de presă interzic publicarea imaginilor care au fost editate excesiv.

Manualul de jurnalism al Reuters precizează, de exemplu, că instrumentul de editare Photoshop poate fi utilizat doar în cazuri foarte limitate. "Noi folosim doar o mică parte din potenţialul său pentru a formata imaginile noastre, pentru a le tăia şi a le mări şi pentru a echilibra tonul şi culoarea."

Reuters a precizat că a retras imaginea în urma unei revizuiri post-publicaţie.

Palatul a precizat că fotografia a fost făcută de soţul lui Kate, prinţul William, moştenitorul tronului, săptămâna trecută. Poza o arată pe Kate, 42 de ani, zâmbind, înconjurată de prinţii George şi Louis şi de prinţesa Charlotte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

UPDATE Prinţesa de Wales a prezentat scuze "pentru orice confuzie" pe care a provocat-o fotografia sa.

Într-o declaraţie postată pe reţelele sociale ale Palatului Kensington, Catherine spune: "La fel ca mulţi fotografi amatori, experimentez ocazional cu editarea".

"Vreau să-mi exprim scuzele pentru orice confuzie pe care a provocat-o fotografia de familie pe care am împărtăşit-o ieri. Sper că toţi cei care au sărbătorit au avut o Zi a Mamei foarte fericită", spune prinţesa, citată de BBC.

Kate a fost absentă din viaţa regală publică din ziua de Crăciun, stârnind zvonuri şi speculaţii pe reţelele de socializare cu privire la starea de sănătate a prinţesei.

ADVERTISING

Palatul Kensington a declarat în momentul intervenţiei chirurgicale că este puţin probabil ca prinţesa să revină la îndatoririle oficiale până după Paşte.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇