Zi istorică pentru omenire: Am intrat în era turismului spațial (Video)

Zi istorică pentru omenire: Am intrat în era turismului spațial (Video)

Omenirea a intrat duminică în era turismului spațial, odată cu zborul al cărui erou principal a fost miliardarul britanic Richard Branson. Acesta le-a luat fața astfel lui Jeff Bezos și Elon Musk, ceilalți doi pionieri din domeniu.

Primii turiști spațiali s-au îmbarcat duminică în nava SpaceShipTwo a companiei Virgin Galactic, deținută de Richard Branson, care a fost lansată la ora 17:40, ora României, de la Spaceport America, din New Mexico.

Nava este construită pentru a putea ajunge în spațiul cosmic, iar mai jos puteți urmări, video, această lansare și drumul avionului:

WATCH LIVE: Virgin Galactic Unity 22 Spaceflight Livestream

UPDATE 18.40 - Nava a ajuns până la o altitudine de circa 90 de kilometri altitudine, la marginea spațiului, după care aeronava a început coborârea și revenirea pe Pământ după zborul suborbital.

ADVERTISING

Cele mai importante detalii pe care le știam înainte de zbor:

Diferența majoră față de zborurile spațiale tradiționale, cele necomerciale, este că zborul a fost unul mult mai scurt - puțin peste o oră, față de zile întregi. Altitudinea aproximativă până la care ajunge SpaceShipTwo este de circa 90 de kilometri - deci peste limita de unde Guvernul SUA consideră începutul spațiului cosmic.

Pe Virgin Galactic, al lui Richard Branson, s-au făcut 600 de rezervări deja, în condițiile în care un bilet costă 250.000 de dolari.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Virgin Galactic estimează că zborul durează aproximativ 90 de minute, de la lansare până la aterizare, și include câteva minute de imponderabilitate.

Naveta companiei Virgin Galactic poate găzdui șase pasageri: doi membri ai echipajului și șase turiști.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇