Voyager Station, primul hotel spațial din lume, va fi deschis în 2027 pe orbita Pământului (Foto & Video)

Voyager Station, primul hotel spațial din lume, va fi deschis în 2027 pe orbita Pământului (Foto & Video)

Primul hotel din spațiul cosmic, care se va numi Voyager Station, ar urma să fie deschis în 2027, construcția urmând să înceapă în 2026.

În 2019, compania californiană Gateway Foundation a prezentat planuri pentru un hotel în stilul unei nave de croazieră care ar putea pluti deasupra atmosferei Pământului, anunță CNN.

© Orbital Assembly, Inc.

Epoca de aur a călătoriilor spațiale este chiar după colț

Stația Von Braun, cum s-a numit conceptul format din 24 de module, conectate prin ascensoare, care alcătuiesc o construcție circulară care orbitează Pământul era programată să fie complet operațională până în 2027.

ADVERTISING

Câțiva ani mai târziu hotelul are un nou nume - Voyager Station - și urmează să fie construit de Orbital Assembly Corporation, o companie de construcții nouă, condusă de fostul pilot John Blincow, care conduce și Gateway Foundation.

Von-Braun-Dream-Chasers
© Orbital Assembly, Inc.

Într-un interviu recent acordat CNN Travel, Blincow a explicat că au existat unele întârzieri legate de COVID-19, dar construcția hotelului va începe în 2026, iar o ședere în spațiu ar putea deveni realitate până în 2027.

"Încercăm să facem publicul să realizeze că epoca de aur a călătoriilor spațiale este chiar după colț. Se apropie. Se apropie repede", a spus Blincow.

20-0522 Voyager - Animations-Air Lock Side View
© Orbital Assembly, Inc.

Inspirat de odiseea spațială a lui Kubrick

Tim Alatorre, arhitect senior la Orbital Assembly Corporation, a declarat pentru CNN Travel că estetica hotelului este un răspuns direct la filmul lui Stanley Kubrick „2001: Odiseea spațială”.

ADVERTISING

Alatorre și echipa sa vor să aducă o felie de pământ în spațiu, prin apartamente, baruri și restaurante șic. Oaspeții ar putea fi în spațiu, dar se pot bucura în continuare de paturi și dușuri.

Von-Braun-Interior-Luxury-Suite-Rendering
© Orbital Assembly, Inc.

Asta nu înseamnă că hotelul va ignora noutatea de a fi în spațiu. Există planuri de a servi „mâncare spațială” tradițională - cum ar fi înghețata liofilizată - în restaurantul hotelului.

Von-Braun-Interior-Restaurant-Rendering
© Orbital Assembly, Inc.

În plus, vor fi oferite activități recreative care „evidențiază faptul că ești capabil să faci lucruri pe care nu le poți face pe Pământ”, potrivit lui Alatorre.

Datorită greutății și gravitației reduse, veți putea sări mai sus, veți putea ridica lucruri și alerga în moduri pe care nu le puteți face pe Pământ”.

Von-Braun-Interior-Gym-Rendering
© Orbital Assembly, Inc.

De ce a fost rebotezat hotelul

Numele inițial al hotelului a fost ales deoarece conceptul a fost inspirat de desenele vechi de 60 de ani ale lui Wernher von Braun, un inginer aerospațial care a fost pionierul tehnologiei rachetelor, mai întâi în Germania și mai târziu în SUA.

ADVERTISING

În timp ce trăia în Germania, von Braun a fost implicat în programul de dezvoltare a rachetelor naziste, așa că numirea hotelului spațial după el a fost o alegere controversată.

Acesta a fost parțial motivul pentru care numele a fost schimbat, a declarat Blincow pentru CNN Travel.

Turiștii vor fi adusi de ”autocarele” StarShip ale SpaceX

Turismul spațial devine un subiect din ce în ce mai fierbinte și există mai multe companii care încearcă să se realizeze - de la Virgin Galactic la SpaceX.

© Orbital Assembly, Inc.

Rachetele StarShip ale SpaceX ar putea duce în spațiu Voyager Station.

Deocamdată, hotelul spațial nu spune cât ar putea costa o cameră, dar prețul va fi probabil cu multe zerouri. Deja se pot face rezervări.

Virgin Galactic, de exemplu, intenționează să lanseze pasageri în spațiul sub-orbital pentru 250.000 de dolari pe persoană, pe călătorie.

Cu toate acestea, echipa din spatele Voyager Station a spus că speră să facă în cele din urmă un sejur la hotel echivalent cu "o călătorie într-o croazieră sau o călătorie la Disneyland".

© Orbital Assembly, Inc.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇