Primele imagini video de pe Marte transmise de roverul NASA Perseverance

Primele imagini video de pe Marte transmise de roverul NASA Perseverance

NASA a prezentat, luni seară, pe contul de Twitter, filmul amartizării roverului Perseverance.

Filmul acoperă ultimele minute dinaintea amartizării de joia trecută.

Perseverance a fost trimis pe Marte însoţit de camere de filmare, şapte dintre ele având misiunea de a înregistra sosirea pe suprafaţa planetei.

Mike Watkins, directorul Jet Propulsion Laboratory (JPL) din California, de unde este controlată misiunea NASA, a spus că înregistrările spectaculoase sunt un exemplu de excelenţă.

Cum arată primul selfie de pe Marte și imaginile surprinse în premieră la suprafața planetei

„Am luat toată lumea cu noi în călătoriile noastre prin Sistemul Solar. Este prima dată când am putut să captăm cu adevărat un eveniment precum amartizarea unei navete spaţiale”, le-a spus el reporterilor, citează BBC.

ADVERTISING

„Vom învăţa ceva privind performanţa vehiculului în aceste înregistrări video. Dar o mare parte din asta este să vă ducem şi pe voi în călătorie”.

Roverul Perseverance al NASA, cel mai mare vehicul de explorare trimis pe o altă planetă, a amartizat joi în craterul Jezero.

Sonda care a transportat cel mai mare şi mai scump vehicul de explorare extraterestră construit vreodată a amartizat în craterul din emisfera nordică. Obiectivul principal al misiunii este căutarea de urme de viaţă. SUA reprezintă acum singura ţară care a dus 5 vehicule pe Marte.

ADVERTISING

Pe Marte au ajuns deja 5 rovere ale NASA, pe când primul echipaj uman?

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇