Viața extraterestră ar putea fi mult mai aproape de noi decât credeam. Descoperire majoră legată de Venus

Viața extraterestră ar putea fi mult mai aproape de noi decât credeam. Descoperire majoră legată de Venus

Oamenii de știință americani sunt de părere că poate căutăm viața prea departe de noi. Când ea ar putea fi pe Venus, de exemplu.

O echipă de cercetători de la Institutul Politehnic din Worcester, Massachusetts, și de la MIT a descoperit că Venus întrunește condițiile pentru a susține viața.

Specialiștii au plecat de la ideea că, date fiind condițiile extreme de pe suprafața lui Venus, este puțin probabil ca viața să se dezvolte într-un asemenea loc. Însă în atmosfera acestei planete, acolo unde temperatura este similară cu cea terestră, viața ar putea exista, au descoperit ei, conform Space.com.

ADVERTISING

Ideea nu este nouă, dar până acum totul era doar la nivel teoretic. Acum acesteia i se adaugă o serie de dovezi concrete.

Ideea de bază este aceea că norii care acoperă cerul venusian sunt formați, în cea mai mare parte, din acid sulfuric. Oamenii de știință americani au testat acest mediu, pentru a vedea dacă poate susține viața.

Pentru asta, au recreat în laborator condițiile existente în atmosfera venusiană și au testat 20 de aminoacizi, întroducându-i în recipiente cu acid sulfuric pentru o perioadă de patru săptămâni.

ADVERTISING

Surpriza a venit când specialiștii au dechis containerele și au descoperit că 19 din cei 20 de aminoacizi fie nu au avut nicio reacție, fie au fost modificați chimic în așa fel încât să permită existența vieții.

Cu alte cuvinte, forme de viață pot exista în atmosfera planetei Venus, chiar și în într-un mediu acid, a fost concluzia lor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇