Veninul unui scorpion puțin cunoscut ar putea rezolva o mare problemă din spitale

Veninul unui scorpion puțin cunoscut ar putea rezolva o mare problemă din spitale

Oamenii de știință au descoperit că veninul unui scorpion puțin studiat ar putea rezolva o problemă care afectează întreaga lume: infecțiile nosocomiale.

Este vorba despre scorpionul din specia Chelifer cancroides, care trăiește în Europa Centrală. Oamenii de știință germani au anunțat că au identificat molecule în venin care sunt promițătoare în combaterea bacteriilor rezistente la medicamente, scrie Phys.org.

Spre deosebire de verii lor mult mai cunoscuți, acești scorpioni sunt mici de doar 1 - 7 milimetri și nu au un ac, veninul găsindu-se în cleștii lor mari comparativ cu restul corpului.

ADVERTISING

Cercetătorii au izolat cu succes toxine din veninul lor și au constatat că acestea sunt eficiente împotriva Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA), o infecție bacteriană din păcate comună în spitale.

Această descoperire deschide posibilități pentru noi tratamente împotriva bolilor infecțioase dificile.

Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a optimiza toxinele în vederea unei potențiale utilizări medicale, deoarece acestea au prezentat o anumită toxicitate pentru celulele umane.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇