Un tigru de Sumatra, specie pe cale de dispariţie, s-a născut la o grădină zoologică din Polonia (Video)

Un tigru de Sumatra, specie pe cale de dispariţie, s-a născut la o grădină zoologică din Polonia (Video)

Un tigru de Sumatra, specie în pericol critic de extincţie, s-a născut la o grădină zoologică din Polonia, au anunţat vineri responsabili ai acestui stabiliment.

Puiul, o femelă, a venit pe lume în timpul perioadei de izolare, pe 20 mai, în grădina zoologică din Wroclaw (sud-vestul Poloniei), dar vestea naşterii sale a fost făcută publică abia acum, potrivit AFP.

Mama puiului, Nuri, în vârstă de şapte ani, şi tatăl său, Tengah, care are 11 ani, fac parte dintr-un program global pentru salvarea acestei specii.

ADVERTISING

''Am fost temători întrucât este primul pui al lui Nuri, dar aceasta s-a dovedit o mamă expertă'', a precizat pentru AFP directorul grădinii zoologice, Radoslaw Ratajszczak.

Mała tygrysica sumatrzańska z ZOO Wrocław

Se caută nume pentru pui

Reprezentanţii grădinii zoologice au invitat internauţii să-i ajute să găsească un nume pentru puiul de tigru.

''Vom fi fericiţi să-i găsim un nume cu sonorităţi asiatice, care să-i reflecte originea speciei'', a precizat Ratajszczak.

Potrivit directorului stabilimentului, tigrii de Sumatra trăiesc în general circa 30 de ani, iar femelele dau naştere la circa 10 pui pe parcursul vieţii.

ADVERTISING

Mai sunt doar cateva sute de tigri de Sumatra în lume

Originari din insula indoneziană Sumatra, această specie de tigri este considerată în pericol critic de dispariţie de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN), cu mai puţin de 400 de exemplare aflate în sălbăticie şi mai puţin de 300 în captivitate.

Potrivit TRAFFIC, o reţea mondială de supraveghere a comerţului cu specii sălbatice, braconajul este prima cauză de mortalitate a tigrilor de Sumatra.

Părţi din corpul tigrilor sunt utilizate în medicina tradiţională, în special în China, în ciuda dovezilor ştiinţifice potrivit cărora aceasta nu au nicio valoare benefică pentru sănătatea umană.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/euronews/videos/621896798703241/?v=621896798703241

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇