Un stat american a fost invadat de creaturi ca niște ”peruci mergătoare”. Atenție, sunt veninoase!

Un stat american a fost invadat de creaturi ca niște ”peruci mergătoare”. Atenție, sunt veninoase!

Unii americani din statul Virginia au văzut pentru prima oară niște făpturi ciudate, care arată ca niște ”peruci mergătoare”.

Acestea nu sunt o noutate pentru comunitatea științifică. Oamenii de știință recunosc însă că, într-adevăr, anul acesta sunt cu mult mai multe decât de obicei și pun fenomenul pe seama schimbărilor climatice.

În realitate, este vorba despre niște insecte. Specia este omida lânoasă veninoasă, pe numele său științific molie Megalopyge opercularis. Insecta arată așa doar atunci când este în stadiu de larvă. Din păcate, însă, o întâlnire cu o astfel de larvă presupune pericole, pentru că ”firele sale de păr” sunt, în realitate, spini plin de venin, arată Live Science.

ADVERTISING

Citește și Creaturile din Cambrian care schimbau, într-o viață, și 28 de exoschelete. Creșteau mai ales la maturitate

O femeie din New Kent County, care a fost înțepată de un astfel de spin, a descris senzația ca „un cuțit fierbinte care mi-a trecut prin picior”.

În mod normal, astfel de insecte pot fi întâlnite în Florida și Texas, dar acum se regăsesc, iată, și în Virginia. „Anul acesta s-ar părea că a avut loc o epidemie”, a declarat Eric Day, manager la Laboratorul pentru Identificarea Insectelor de la Virginia Tech.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Veninul omizii este destul de similar cu cel al albinelor, așa că oamenii care sunt alergici la cel din urmă vor avea cel mai probabil reacții asemănătoare și la veninul acestor insecte.

Pentru moment, autoritățile americane nu intenționează să ia măsuri împotriva acestei specii, sperând că prădătorii naturali ai omizilor își vor face treaba.

Vezi și Veninul unui copac te poate lăsa în agonie timp de zile și chiar luni!

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇