Un pescar susține că a fost înghițit de o balenă. Cum a scăpat cu viață

Un pescar susține că a fost înghițit de o balenă. Cum a scăpat cu viață

Un pescar de homari din Statele Unite susține că a fost înghițit pentru scurtă vreme de o balenă cu cocoașă, care ulterior l-a eliberat.

Michael Packard le-a povestit jurnaliștilor de la Cape Code Times că totul s-a petrecut într-o zi de vineri.

Dimineața a părăsit portul Herring Cove cu nava sa de pescuit numită Ja'n J și s-a îndreptat spre larg. Nu era singur, ci însoțit de un echipaj. Vremea era bună și nu există nicio problemă cu vizibilitatea pe mare, potrivit BBC.

După o perioadă, Packard a decis să se scufunde. Și nici bine n-a ajuns sub apă că s-a simțit zgâlțîit. Și totul în jur s-a întunecat.

ADVERTISING

Bărbatul povestește că în primele clipe a crezut că e fost atacat de unul dintre uriașii rechini alibi care înoată în apele din regiune. Dar a constatat, totuși, cu uimire că era întreg și că nicio vietate nu încearcă să își înfigă dinții în el (cum ar fi încercat, cu siguranță, un rechin).

”Și atunci mi-am dat seama. Doamne, Dumnezeule! Sunt în gura unei balene, care încearcă să mă înghită. Asta e, o să mor”, a declarat Michael Packard.

De meserie pescar de homari, bărbatul a povestit că gândurile i-au zburat la soția și la băieții lui de 12 și 15 ani.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Spre marea sa surprindere, brusc, Michael Packard susține că s-a simțit aruncat în aer. După care s-a prăbușit din nou în apă, de unde a fost recuperat de echipajul său, care îl căuta deja cu disperare.

În cele din urmă, Michael Packard a fost dus la un spital din Hyannis (în Cape Cod). A primit îngrijiri medicale și între timp a fost și externat.

Refuză să își schimbe meseria, în ciuda insistențelor soției sale.

Jurnaliștii de la Cape Code Times au încercat să stabilească dacă, într-adevăr, e posibil ca Packard să fi fost înghițit de o balenă.

ADVERTISING

Specialilștii pe care publicația i-a consultat au spus că, într-adevăr, balenele cu cocoașă deschid larg gura pentru a înghiți o cantitate cât mai mare de pește. Dar că balena care l-a prins pe Michael Packard – dacă asta s-a întâmplat într-adevăr – a făcut-o pur accidental. Nu avea de gând nici să-l atace, nici să-l înghită intenționat.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇