Un asteroid de două ori mai mare decât Marea Piramidă din Giza trece pe lângă Pământ duminică

Un asteroid de două ori mai mare decât Marea Piramidă din Giza trece pe lângă Pământ duminică

NASA monitorizează un asteroid de mari dimensiuni, numit 465824 (2010 FR), care trece pe lângă Terra duminică, în jurul orei 11:38, ora României.

Asteroidul 465824 (2010 FR), al cărui diametru este estimat între 120 – 270 de metri, adică de două ori cât faimoasa Mare Piramidă din Giza, va trece pe lângă noi cu viteza de 50.533 km/h, arată The Science Times.

Specialiștii NASA l-au inclus în categoria obiectelor apropiate de Pământ potențial periculoase (NEO). Duminică, în jurul orei 11:38, ora României, roca spațială se va afla la cea mai apropiată distanță de Pământ, de 7,4 milioane de kilometri.

ADVERTISING

Din fericire, în ciuda dimensiunii sale și a faptului că a fost inclus în categoria NEO, experții sunt de părere că gigantul spațial nu reprezintă o amenințare la adresa vieții de pe Terra.

Asteroidul 465824 (2010 FR) a fost reperat pentru prima dată în 2010, fiind clasificat ca un asteroid Apollo, deoarece a traversat orbita Pământului.

Oamenii de știință monitorizează peste 2.000 de asteroizi și comete care ar putea amenința Pământul, de când o rocă spațială de dimensiunea unei mașini a trecut nedetectată pe lângă Terra la începutul lunii august.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Astronomii de la NASA, care au aflat de existența lui abia la șase ore după ce a trecut de Terra, l-au descris ca fiind cel mai apropiat obiect din istorie care a zburat pe lângă Pământ. S-a apropiat de planeta noastră la o distanță de numai 2.950 de kilometri.

Poate-ți place și Un meteorit ''curcubeu'' descoperit în Costa Rica, ar putea conţine ''cărămizile vieţii''

Dr. Paul Chodas, din cadrul NASA, a explicat că asteroidul s-a apropiat din direcția Soarelui și din această cauză nu a putut fi detectat.

ADVERTISING

Vezi și Ce șanse sunt ca un asteroid să lovească Pământul, la finalul anului


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇