Stimularea creierului cu electricitate ar putea vindeca durerea unei despărțiri

Stimularea creierului cu electricitate ar putea vindeca durerea unei despărțiri

Despărțirea poate fi foarte dificil de suportat pentru unele persoane. Durerea emoțională cu care vine la pachet are și un nume: sindromul traumei din dragoste (LTS). Și trece foarte greu în cazul unora.

O nouă cercetare vine însă cu un posibil tratament: stimularea creierului cu electricitate. În cadrul studiului realizat pe 36 de voluntari cu această suferință s-a arătat că metoda ajută, scrie The Guardian.

În cadrul cercetării, oamenii de știință au arătat că purtarea unei căști speciale timp de doar câteva minute în fiecare zi poate atenua simptomele de tulburări emoționale, depresie, anxietate, insomnie, schimbări de dispoziție și gânduri obsesive.

ADVERTISING

Dispozitivul utilizat în cadrul studiului stimulează creierul cu un curent electric ușor și vizează regiuni cerebrale specifice, responsabile de reglarea emoțiilor. Voluntarii au purtat căștile timp de 20 de minute, de două ori pe zi, timp de cinci zile.

Studiul a comparat rezultatele obținute de trei grupuri: unul a primit stimulare la nivelul cortexului prefrontal dorsolateral (DLPFC), un alt grup a primit stimulare la nivelul cortexului prefrontal ventrolateral (VLPFC), iar un al treilea grup a avut dispozitivul oprit.

ADVERTISING

Rezultatele au arătat că persoanele care au avut creierul stimulat de curent electric au observat o reducere a simptomelor și depresia și anxietatea atenuându-se, comparativ cu grupul fără stimulare. Cu toate acestea, stimularea DLPFC s-a dovedit a fi mai eficientă decât cea VLPFC.

Chiar și după o lună de la întreruperea tratamentului, efectele persistau. Deși aceste rezultate sunt promițătoare, sunt necesare studii mai ample pentru a confirma eficacitatea acestui tratament. Tehnici similare care implică stimularea creierului sunt testate în Marea Britanie pentru a ajuta persoanele cu depresie ușoară.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇