S-a descoperit cea mai veche pictură rupestră din Australia. Ghicești ce înfățișează?

S-a descoperit cea mai veche pictură rupestră din Australia. Ghicești ce înfățișează?

Oamenii de știință au descoperit cea mai veche pictură rupestră de pe teritoriul Australiei. N-a mirat pe nimeni că aceasta reprezintă un cangur.

Pictura rupestră e veche de 17.300 de ani și măsoară 2 metri în lungime, arată IFL Science. A fost pictată cu ocru roșu pe tavanul unui adăpost din piatră din regiunea Kimberley, în vestul Australiei, zonă cunoscută pentru picturile aborigene.

Vechimea sa a fost stabilită prin datarea cu radiocarbon, se arată într-un raport din jurnalul Nature Human Behaviour.

ADVERTISING

Oamenii de știință au spus că estimarea face descoperirea cea mai veche pictură rupestră intactă cunoscută în Australia.

Dr. Sven Ouzman, de la Universitatea din Australia de Vest, a adăugat că ar putea exista o legătură între pictura rupestră care arată un cangur și alte opere de artă antice din alte regiuni, arată și Science Alert.

„Emblematica imagine cu cangurul este similară din punct de vedere vizual cu alte picturi rupestre din insule din Asia de Sud-Est, care datează din urmă cu 40.000 de ani, ceea ce sugerează o legătură culturală și indică existența unor picturi rupestre mult mai vechi în Australia”, a explicat Ouzman.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La începutul anului acesta, cercetătorii au găsit cea mai veche pictură rupestră din lume, o imagine cu un porc sălbatic, realizată în urmă cu 45.000 de ani pe insula Sulawesi, din Indonezia.

Citește și A fost descoperită cea mai veche fabrică de bere din lume. Are mii de ani


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇