Record mondial: Peste 2 milioane de lămpi au fost aprinse pe malul unui râu sacru din India (Foto)

Record mondial: Peste 2 milioane de lămpi au fost aprinse pe malul unui râu sacru din India (Foto)

Milioane de indieni au participat la Festivalul Luminilor, iar locuitorii din Uttar Pradesh au stabilit un record mondial prin aprinderea în același timp a peste 2,2 milioane de lămpi cu ulei. Evenimentul s-a desfășurat în ciuda problemelor legate de poluarea aerului.

Peste 2,2 milioane de lămpi au fost aprinse timp de 45 de minute, în timp ce focurile de artificii au explodat deasupra unui râu sacru din nordul Indiei.

Evenimentul a avut loc pe malul râului Saryu din Ayodhya, Uttar Pradesh, un stat din nordul Indiei care se învecinează cu Nepal. Locul are o semnificație specială pentru hinduși, deoarece acolo s-ar fi născut zeul Ram.

Un oficial a numărat lămpile de ulei și a omologat recordul mondial, potrivit Sky News. Diwali, sau Festivalul Luminii este sărbătoare națională în India. De aceea, aprinderea lămpilor a fost permisă deși India are mari probleme cu calitatea aerului. Indicele privind calitatea aerului este de peste 10 ori mai mare decât pragul global de siguranță.

ADVERTISING

În plus, la începutul acestei săptămâni, Kolkata și New Delhi au fost desemnate cele două orașe din lume cu cea mai proastă calitate a aerului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇