Motivul pentru care mersul cu spatele devine tot mai popular

Motivul pentru care mersul cu spatele devine tot mai popular
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Mersul cu spatele poate avea numeroase beneficii fizice, arată mai multe studii medicale și sportive: ameliorează durerile de spate, ajută la problemele de genunchi, este un antidot împotriva artritei și întărește gleznele.

Obiceiul își are originea în China, în urmă cu câteva secole, dar acum mai multe studii au constatat beneficiile sale asupra flexibilității mușchilor, musculaturii și împotriva durerilor de spate.

În 1915, un american în vârstă de 50 de ani, pe nume Patrick Harmon, a mers pe jos, cu spatele, de la San Francisco la New York. Era o călătorie de 6.400 de kilometri, extrem de obositoare chiar și mergând normal, adică înainte, dar a reușit să o facă și a câștigat cei 20.000 de dolari puși la bătaie în urma unui pariu.

ADVERTISING

Un secol și mai bine mai târziu, diverse studii medicale și sportive arată că acest mod aparent bizar de a merge poate avea numeroase beneficii.

Conform BBC, obiceiul de a merge cu spatele din motive de sănătate este foarte vechi, dar studii recente au confirmat în SUA și în Europa că este o modalitate de a îmbunătăți performanța sportivă și de a dezvolta forța musculară.

Janet Dufex, expertă în biomecanică la Universitatea din Nevada, susține că mersul cu spatele timp de 15-20 de minute pe zi, pe o perioadă de patru săptămâni, crește flexibilitatea mușchilor ischiogambieri, întărește mușchii spatelui și reduce durerile de spate.

ADVERTISING

Alte studii indică faptul că mersul cu spatele este benefic pentru persoanele în vârstă, persoanele obeze, persoanele care suferă de artrită și supraviețuitorii anumitor forme de accident vascular cerebral. De asemenea, s-a constatat că mersul cu spatele consumă mai multe calorii decât mersul înainte.

Mersul pe jos sau alergatul încet, cu spatele, este o formă de antrenament folosită în diverse discipline sportive. Tendoanele, șoldurile și gleznele sunt părțile corpului care beneficiază cel mai mult de acest mod nenatural de mers.

ADVERTISING

Desigur, așa cum subliniază BBC, mersul sau alergarea cu spatele implică riscuri: trebuie să o faci cu atenție, să eviți obstacolele și să ai grijă să nu cazi.

Oamenii de știință și medicii atrag atenția că există și alte modalități mai eficiente de a obține aceleași rezultate: înotul, de exemplu, sau practicarea tai chi, o artă marțială străveche din China.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇