Record inuman: S-a scufundat 52 de metri sub gheață, dintr-o singură respirație și fără costum de neopren (Video)

Record inuman: S-a scufundat 52 de metri sub gheață, dintr-o singură respirație și fără costum de neopren (Video)

Cehul David Vencl a stabilit un nou record de scufundare sub gheaţă, dintr-o singură respiraţie, după ce a coborât la 52,1 m, marţi, în adâncurile lacului Sils din Elveţia.

Vencl are 40 de ani şi a intrat deja în Guinness World Records în 2021, după ce a înotat pe lungimea unui lac îngheţat din Cehia, transmite Reuters.

Pe lacul Sils, Vencl s-a scufundat printr-o copcă din gheaţă şi apoi a recuperat un autocolant de la o adâncime de 50 de metri pentru a-şi demonstra tentativa, înainte să iasă la suprafaţă prin aceeaşi gaură. A scuipat sânge, s-a aşezat pentru un minut şi apoi a deschis o sticlă de şampanie.

O examinare ulterioară la spital a confirmat că Vencl nu are vreo problemă de sănătate.

Scufundarea, care a durat 1 minut şi 54 de secunde, a avut loc la o temperatură între 1 şi 4 grade Celsius.

”S-a cam bucurat de această plonjare, dar a recunoscut că era puţin mai nervos decât de obicei şi a avut nişte probleme cu respiraţia. Nu este ceva dificil pentru el să fie în apă rece … Lipsa oxigenului este ceva normal pentru el. Dar acum a fost complet diferit, pentru că este foarte greu să lucrezi cu presiunea din urechile tale în apă rece. Când combini toate aceste trei lucruri: apă rece, lipsă de oxigen şi lucrul sub presiune, rezultă ceva foarte unic”, a declarat promotorul lui Vencl, Pavel Kalous, pentru Reuters.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇