Germania e în stare de șoc: O fată de 12 ani a fost ucisă cu cuțitul de doi copii, într-o pădure

Germania e în stare de șoc: O fată de 12 ani a fost ucisă cu cuțitul de doi copii, într-o pădure

Poliția germană a reținut doi copii suspectați pentru uciderea unei fete de 12 ani, găsită fără viață într-o pădure de lângă orașul Freudenberg. Cazul a șocat întreaga țară.

Fata, identificată doar cu prenumele Louise din motive de confidențialitate, a dispărut sâmbătă, după ce a mers în vizită la o prietenă. Ea a fost descoperită înjunghiată, duminică, într-o pădure de lângă o fostă gară, în urma unei ample operațiuni de căutare declanșată de poliție, realatează AP.

Conform anchetatorilor, fata avea mai multe răni de cuțit și a murit din cauza sângerării masive.

ADVERTISING

"Trebuie să presupunem că infracțiunea a fost comisă de doi copii din cercul de cunoștințe al victimei", a declarat procurorul Mario Mannweiler.

Potrivit unui ofițer de poliție, cei doi suspecți, în vârstă de 12 și 13 ani, au mărturisit fapta. Întrucât aceștia sunt minori, oficialii nu au oferit mai multe detalii despre identitatea și sexul lor, dar și despre motivul pentru care au comis crima. Anchetatorii au refuzat, totodată, să spună dacă suspecții o cunoșteau pe fată de la școală.

Sky News a aflat însă că este vorba despre două fete şi că agresoarele o cunoșteau pe victimă.

ADVERTISING

Nu există informații privind alte persoane implicate și nu a fost găsită arma crimei.

Limita de vârstă pentru răspunderea penală este de 14 ani în Germania, iar copiii nu au fost arestați, ci preluați în custodie de un centru pentru ocrotirea tinerilor.

Hendrik Wuest, ministru-președinte al landului Renania de Nord-Westfalia, unde se află orașul Freudenberg, s-a declarat îngrozit de această crimă. "Renania de Nord-Westfalia este în doliu. E de neînțeles și insuportabil că niște copii sunt capabili de asemenea fapte oribile", a spus el.

ADVERTISING

Wuest a promis că autoritățile vor face tot ce este posibil pentru a elucida motivele și circumstanțele crimei.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇