Un american a fost eliberat după ce a fost închis 38 de ani pentru o crimă pe care nu a comis-o

Un american a fost eliberat după ce a fost închis 38 de ani pentru o crimă pe care nu a comis-o

Un american a fost eliberat din închisoare după aproape patru decenii, după ce noi dovezi ADN au indicat că autorul crimei pentru care fusese condamnat este o altă persoană.

Maurice Hastings, în vârstă de 69 de ani astăzi, a petrecut mai bine de 38 de ani în închisoare după ce a fost condamnat în 1988 la închisoare pe viaţă pentru uciderea Robertei Wydermyer în California şi pentru două tentative de omor, transmite BBC.

Noile probe arată însă că autorul este un alt bărbat, care a murit în închisoare în 2020.

ADVERTISING

Procurorul districtual din Los Angeles, George Gascón, a declarat că este vorba de  “nedreptate oribilă”.

“Sistemul de justiţie nu este perfect şi atunci când descoperim noi probe care ne fac să ne pierdem încrederea într-o condamnare este obligaţia noastră să acţionăm rapid”, a spus Gascón.

Corpul Robertei Wydermyer a fost găsit în 1983 în portbagajul maşinii sale. Femeia fusese agresată sexual şi împuşcată în cap. În timpul autopsiei, de pe corpul victimei a fost prelevată o probă de material seminal, dar procurorul districtual a refuzat cererea de testare ADN a probei.

ADVERTISING

De-abia în 2021 Hastings a reuşit să obţină aprobare pentru testul AND, care a arătat că materialul seminal nu este al lui, ci al unui bărbat condamnat pentru răpire, care îşi băgase victima în portbagajul maşinii.

“M-am rugat mulţi ani ca această zi să vină. Nu arăt pe nimeni cu degetul, nu am resentimente. Vreau doar să mă bucur de viaţa mea cât mai am de trăit”, a spus Hastings pentru Associated Press.

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇