Rămășițele unei feline preistorice dintr-o specie necunoscută au fost descoperite în Spania

Rămășițele unei feline preistorice dintr-o specie necunoscută au fost descoperite în Spania

Oamenii de știință spanioli au descoperit întâmplător fosilele unei feline preistorice necunoscute până acum. Specia a fost numită Magerifelis peignei, iar reprezentanții ei erau de talia unor lincși.

Descoperirea a fost făcută lângă Madrid, în timpul săpăturilor efectuate cu ocazia unor lucrări de modernizare a unei rute de metrou, scrie Phys.org.

Specialiștii au identificat mandibula inferioară, cu tot cu dinți. Studiile ulterioare realizate de paleontologi de la Muzeul Național de Științe Naturale din Madrid au arătat că fosila aparținea unei feline dintr-o specie necunoscută, de două ori cât o pisică actuală.

ADVERTISING

Cel mai probabil, animalul, care ar fi trăit acum aproape 15,5 milioane de ani, ar fi avut o greutate de circa 7,6 kilograme.

Era, în opinia cercetătorilor, un animal robust, fapt trădat de dimensiunile mari ale mandibulei. În plus, ar fi avut o mușcătură puternică, fapt care îi permitea să doboare animale de talie relativ mare, pe care le mușca în zona gâtului,

Judecând tot după dimensiunile mandibulei, specialiștii au putut stabili faptul că animalul putea toarce, asemenea felinelor actuale, însă nu putea emite sunete foarte puternice.

ADVERTISING

Interesant la această specie e faptul că prezenta un al doilea set de molari, trăsătură care nu se întâlnește decât la o singură specie de pisică modernă. E un aspect important, pentru că umple un gol imens din istoria evolutivă a felinelor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇