Racheta chinezească scăpată de sub control s-a prăbușit în Oceanul Indian

Racheta chinezească scăpată de sub control s-a prăbușit în Oceanul Indian

Rămășițele rachetei chinezești Long March 5B, scăpată de sub control, s-au prăbușit în Oceanul Indian, duminică dimineață, în apropierea Insulelor Maldive.

Informația a fost transmisă de Institutul de Inginerie Aerospațială din China, după multe zile în care au fost emise diverse teorii referitoare la locul în care vor ajunge resturile, dar nu a fost încă confirmată din surse independente, transmite The Guardian.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Chinezii susțin că majoritatea rămășițelor s-au dezintegrat după reintrarea în atmosferă, care a avut loc la 5:24 (ora României), iar partea principală a ajuns la vest de arhipelagul Maldive.

Reamintim că racheta Long March 5B a dus cu succes un modul pentru staţia spaţială chineză, dar apoi a ieşit de sub control.

Autoritățile de la Beijing au promis că vor publica informațiile relevante în timp util.

„Din câte am înţeles, acest tip de rachetă adoptă un design tehnic special, iar majoritatea dispozitivelor vor arde şi vor fi distruse în timpul procesului de reintrare (în atmosferă n.red.), deci are şanse foarte mici de a provoca daune activităţilor aeriene şi Pământului. Autorităţile competente vor publica informaţiile complete în timp util”, a spus Wang Wenbin, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez.

Este obişnuit ca părţi din rachete să cadă înapoi pe Pământ, dar cazul acesteia a stârnit îngrijorări tocmai din cauza lipsei controlului.

Citește AICI mai multe detalii despre impactul pe care rămășițele unei rachete le poate avea asupra mediului.

În luna mai a anului trecut, o altă rachetă a chinezilor a aterizat necontrolat în Oceanul Atlantic.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!