Proasta dispoziție poate fi benefică la job

Proasta dispoziție poate fi benefică la job

Dacă tot ești într-o stare proastă, mergi la job sau apucă-te de o sarcină ce presupune multă atenție și concentrare, poate un mail important, pe care l-ai amânat mult timp!

Un studiu recent a arătat că, atunci când suntem într-o stare proastă, atenția noastră, inclusiv pentru detalii, e la cote mai înalte, la fel și puterea noastră de analiză, scrie Entrepreneur.

Oameni de știință din SUA, Olanda și Germania au pus două grupuri de subiecți să urmărească clipuri ori din ”Friends” ori din ”Sophie's Choice”. Cei din al doilea grup au raportat că starea li s-a schimbat în rău după vizionare.

ADVERTISING

Apoi, ambele grupuri au fost supuse unor teste, timp în care și creierul le-a fost scanat. Textele pe care le-au primit spre analiză conțineau niște erori, atât de logică, cât și de limbaj, iar cei mai critici și mai atenți s-au dovedit a fi cei din grupul al doilea.

În plus, și scanarea creierului a arătat activitate intensă în zona care răspunde de analiză, în cazul subiecților din grupul al doilea. Practic, creierul lor a funcționat pe un tipar analitic, fiind concentrat pe detalii, în timp ce la ceilalți nu s-a observat așa ceva, se arată într-un raport citat de Frontiers in Communication.

ADVERTISING

”Am arătat că atunci când oamenii au o stare proastă sunt mult mai atenți și analitici”, a explicat profesorul de psihologie și științe cognitive Vicky Lai, de la Universitatea din Arizona, unul dintre coordonatorii studiului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇