Predicția unui futurolog: Oamenii vor deveni nemuritori în următorii 7 ani

Predicția unui futurolog: Oamenii vor deveni nemuritori în următorii 7 ani

Informaticianul care a prezis în 1990 că un computer va învinge până în anul 2000 cel mai bun jucător de șah din lume este convins că oamenii vor atinge nemurirea cel târziu în 2030.

Ray Kurzweil, renumit futurolog, inovator și inventator american, prevede că omenirea va cunoaște nemurirea atunci când Inteligența Artificială (AI) va atinge singularitatea tehnologică – etapa în care tehnologia va depăși puterea de calcul umană și se va dezvolta autonom, schimbând total societatea. Iar asta se va întâmpla în următorii șapte ani, relatează The Independent.

ADVERTISING

Termenul avansat de Kurzweil corespunde cu alte predicții, în special cu cea făcută de Masayoshi Son, CEO-ul companiei japoneze de media și telecomunicații SoftBank, care a prezis că apariția supercomputerelor va avea loc până în 2047.

Kurzweil consideră, însă, că procesul de singularitate tehnologică a început deja. "Asta duce la computere dotate cu inteligență umană, le punem în creierele noastre, le atașăm la cloud, extinzând ceea ce suntem. Astăzi nu este doar un scenariu SF. E aici, parțial, și se va accelera", a spus el.

ADVERTISING

Acesta estimează că în 2029 Inteligența Artificială va ajunge la singularitate, căpătând conștiința de sine, urmată de nemurire în 2030. "2029 este termenul la care AI va trece un test Turing (test de inteligență conceput în 1950 de informaticianul Alan Turing pentru a face diferenţa dintre om şi maşină - n.red.) și va ajunge astfel la nivelul inteligenței umane.

Am stabilit 2045 ca data la care ne vom mări de un miliard de ori inteligența efectivă prin fuzionarea cu inteligența artificială pe care am creat-o", a explicat el pentru Futurism.

Kurzweil și-a prezentat viziunea despre nemurire într-un podcast cu informaticianul Lex Fridman. El crede că vom putea depăși speranța de viață umană "cu mai mult de un an în fiecare an". "Și cred că putem ajunge acolo până la sfârșitul acestui deceniu", a spus.

ADVERTISING

Futurologul a adăugat în acest scenariu nanoboții implantați în sistemul circulator care vor trata bolile, dar și posibilitatea de a ne transfera gândurile și amintirile într-o platformă de tip cloud.

Ray Kurzweil este cunoscut pentru predicțiile sale precise despre dezvoltarea tehnologiei. El a prezis în 1990 că un computer îl va învinge până în anul 2000 pe cel mai bun jucător de șah din lume și că dispozitivele portabile vor deveni o parte importantă din viața noastră.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇