Poveste frumoasă din timpul pandemiei: Norocul care a dat peste o familie din Londra, nu o dată, ci de două ori!

Poveste frumoasă din timpul pandemiei: Norocul care a dat peste o familie din Londra, nu o dată, ci de două ori!

Pandemia de Covid a închis oamenii în case, lăsând animalelor de tot felul loc pentru a se desfășura. Clipuri și știri din lumea întreagă demonstrează asta. Zilele posomorâte, între patru pereți, au fost însorite pentru o familie din Londra, care locuiește la etajul 7 al unui bloc. Nu o dată, ci de două ori, aceasta s-a trezit cu balconul plin de boboci de rață sălbatică.

Chiar dacă nu există certitudini, familia e convinsă că aceeași rață a devenit mamă de două ori în balconul ei dintr-o zonă aglomerată, aproape de Parcul Olimpic Regina Elisabeta.

ADVERTISING

Zona, una intens populată, cu birouri, cu școli, cu universități, nu avea și renumele de a fi căutată de rațe, cu atât mai mult pentru a-și face cuib acolo, notează IFL Science.

Și totuși, în balconul de la etajul 7, rața și-a făcut cuib într-un ghiveci, întâi la începutul pandemiei, apoi în februarie 2021, a povestit proprietara apartamentului, Johanna Kolerski-Bezerra. Aceasta a și botezat-o pe rață Carmen și e convinsă că e vorba despre una și aceeași.

”Prima dată când am văzut un ou a fost o surpriză totală”, a povestit ea. ”Cum poate o rață să depună un ou la etajul 7 al unui bloc, într-o zonă foarte urbanizată?”, a mai spus aceasta.

ADVERTISING

A doua oară când rața a venit, a fost întâmpinată cu zâmbetul pe buze, doar puțin strâmb, pentru că femeia știa deja ce curățenie temeinică o aștepta apoi.

A doua oară au fost depuse nu mai puțin de 16 ouă, iar în decurs de 6 săptămâni puii au eclozat. Numai că de această dată, familia a cerut ajutor. Rața și puii au fost duși la Swan Sanctuary, unde trăiesc și acum fără teamă că ar putea cădea de la balcon.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇