Pisicile nu mai au voie să iasă din casă într-o regiune din Australia

Pisicile nu mai au voie să iasă din casă într-o regiune din Australia

Într-o suburbie a orașului Melbourne din Australia, autoritățile au decis că pisicile nu mai pot ieși din casă deloc, decizie care nemulțumește o parte dintre proprietarii micilor feline.

Concret, decizia va intra în vigoare în Knox din luna octombrie a acestui an, iar autoritățile amenință că pisicile care vor fi găsite pe străzi vor fi culese, iar proprietarii lor, amendați, relatează IFL Science.

În spatele acestei decizii stă realitatea: multe animale sălbatice le cad pradă micilor feline. Deși greu de crezut, pisicile sunt printre cei mai de succes prădători de pe Terra, având o rată de succes, într-un atac, de 32%.

ADVERTISING

Se estimează că zilnic acestea ucid peste 3,1 milioane de mamifere și 1,8 milioane de reptile, și asta doar în Australia.

Dacă cei mai mulți proprietari de pisici sunt de acord cu decizia, sunt și alții de părere că animalele, cele obișnuite să iasă afară, vor fi supuse stresului și anxietății, dacă sunt ținute doar în interior.

În plus, spun cei din urmă, de obicei pisicile sălbăticite sunt cele care vânează. Cele domestice, bine hrănite nu se compară nici cu pisicile sălbatice, nici cu oposumii sau vulpile, alte pericole pentru fauna locală.

ADVERTISING

Vezi și A fost descoperit cel mai vechi cimitir pentru animalele de companie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇