Oamenii de știință au creat o mână robotică atât de precisă încât poate ține un ou fără să-l spargă (Video)

Oamenii de știință au creat o mână robotică atât de precisă încât poate ține un ou fără să-l spargă (Video)

Cercetătorii sud-coreeni au creat o mână robotică extrem de precisă, care poate îndeplini cele mai delicate sarcini, cum ar fi folosirea pensetei sau ţinerea unui ou.

Reușita le aparține oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Ajou, din Coreea de Sud, relatează Science Alert, care citează Business Insider.

Mini-robotul a fost realizat din oțel și aluminiu, iar fiecare deget este controlat de trei mici motoare montate în palmă. Mâna are 20 de articulaţii, iar în jurul acestora există părţi metalice care funcţionează ca tendoane.

Grasping various objects.

Toate aceste componente oferă mâinii robotice o precizie similară cu cea umană. Astfel, robotul este capabil să toarne băuturi, să ţină un ou fără să-l spargă, dar şi să îndeplinească sarcini delicate, precum a tăia hârtie cu foarfeca şi a folosi penseta.

Handling small objects using tweezers

Chiar dacă marele său atu este precizia, mini-robotul are și forță: poate ridica o ganteră de 18 kilograme fără să aibă de suferit.

ADVERTISING

Cei care au creat brațul robotic sunt de părere că o versiune mai uşoară a dispozitivului, învelită cu piele artificială, ar putea fi folosită ca proteză, în timp ce această versiune ar putea fi integrată în roboţii care folosesc inteligenţa artificială pentru a manipula obiecte.

Motions of the ILDA hand

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇