O turistă a înapoiat artefacte furate de la Pompei, după ani de ghinion. E convinsă că sunt blestemate

O turistă a înapoiat artefacte furate de la Pompei, după ani de ghinion. E convinsă că sunt blestemate

O femeie din Canada a returnat parcului arheologic Pompei mai multe obiecte din ceramică, furate cu ani în urmă, fiind convinsă că acestea nu i-au adus decât ghinion.

Femeia, cunoscută doar cu prenumele Nicole, vizitase orașul îngropat în cenușă în urmă cu 15 ani, când și-a și însușit mai multe bunuri găsite acolo: obiecte din ceramică, fragmente de mozaic sau o bucată dintr-o amforă, arată The Guardian.

A săvârșit acest act pentru a avea o bucată de istorie la care altcineva nu avea acces, mărturisește ea. Dar obiectele au ”atâta energie negativă”, susține ea, încât nu a mai dorit să le țină în casă nicio secundă.

ADVERTISING

Simţindu-se vinovată și nefericită, peste ani, femeia le-a înapoiat parcului, împreună cu o scrisoare, în care își mărturisește faptele. ”Acum am 36 de ani și deja am avut cancer de două ori”. După al doilea diagnostic, a fost nevoită să facă o dublă mastectomie.

În plus, ea și familia ei au mari probleme financiare. ”Suntem oameni buni și nu vreau să transmit acest blestem familiei și copiilor”, mai scrie Nicole în epistolă.

”Vă rog, luați-le înapoi, aduc ghinion”, se mai arată în scrisoarea femeii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Oricât ar părea de ciudat, cazul lui Nicole nu e singular. La fel a procedat un alt cuplu din Canada, returnând obiecte furate din sit. ”Le-am luat fără să ne gândim la durerea și suferința pe care le-au simțit aceste biete suflete în timpul erupției Vezuviului și la moartea lor îngrozitoare. Ne pare rău, vă rugăm să ne iertați pentru că am făcut această teribilă alegere. Fie ca sufletele lor să se odihnească în pace”, se arată și în scrisoarea cuplului, care însoțește obiectele returnate.

De fapt, astfel de cazuri sunt atât de frecvente, încât a fost creat un muzeu cu obiecte returnate.

ADVERTISING

Vezi și Erupția Vezuviului din Roma Antică a transformat creierii victimelor în sticlă! S-au găsit neuroni conservați după 2000 de ani


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇