O navă spaţială a pătruns, în premieră, în atmosfera Soarelui (Video)

O navă spaţială a pătruns, în premieră, în atmosfera Soarelui (Video)

Sonda solară Parker a devenit prima navă spaţială care a pătruns în atmosfera solară.

Sonda a zburat prin coroana solară şi a preluat probe de particule, a informat NASA, care a spus că este „un salt gigantic pentru ştiinţa despre Soare”, transmite dpa.

"'Atingerea Soarelui' de către sonda solară Parker este un moment magnific pentru ştiinţă şi o performanţă cu adevărat remarcabilă", a declarat Thomas Zurbuchen, din cadrul Directoratului pentru misiuni ştiinţifice al NASA.

"Această piatră de hotar ne oferă nu doar perspective mai profunde asupra evoluţiei soarelui nostru şi a impactului său asupra sistemului nostru solar, dar tot ceea ce aflăm despre propria noastră stea ne învaţă şi mai multe despre stelele din restul universului", a subliniat el.

NASA's Parker Solar Probe Touches The Sun For The First Time

Agenţia spaţială americană a precizat că Parker a găsit condiţiile magnetice şi de particule potrivite pentru a pătrunde în atmosfera solară la 18,8 raze solare (aproximativ 1,3 milioane de kilometri) deasupra suprafeţei solare, în timpul celui de-al optulea zbor pe 28 aprilie, această trecerea durând câteva ore.

ADVERTISING

"Eram convinşi că, mai devreme sau mai târziu, vom intersecta coroana pentru cel puţin o perioadă scurtă de timp", a spus Justin Kasper, autorul principal al unei noi lucrări despre această realizare importantă, publicată în Physical Review Letters. "Dar este foarte interesant că am făcut-o", a adăugat el.

Pe măsură ce continuă să se apropie de Soare, sonda va ajunge în cele din urmă la 8,86 raze solare de suprafaţa Soarelui, a informat NASA.

Următorul său zbor, programat pentru ianuarie 2022, va aduce din nou, probabil, sonda Parker în coroana solară, a mai spus agenţia spaţială americană.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇